Veranderingen in de ouderenzorg

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, oktober 2013

Beste Zorgleefplanwijzer,

Er staat veel te gebeuren in de ouderenzorg. De overheid promoot de participatiesamenleving. Dat betekent onder andere dat er voor mensen met een lager zzp in de toekomst geen plek meer is in het verzorgingshuis. We moeten meer voor elkaar doen. Ook op het gebied van activiteiten. In deze nieuwsbrief lees je er van alles over: een verzorgingshuis die een list verzon en mooie nieuwe voorbeelden van dagactiviteiten.

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Dagactiviteiten vanuit de WMO

pollVanaf 2015 worden dagactiviteiten niet meer gefinancierd vanuit de AWBZ, maar vanuit de Wmo. Dat betekent dat gemeenten dagactiviteiten zelf gaan organiseren, samen met aanbieders en inwoners. Vilans maakte rondom dit onderwerp een inspiratiewijzer met acht praktijkvoorbeelden en tips voor vernieuwing.

>>> Naar de inspiratiewijzer


Hoppesteyn biedt Volledig Pakket Thuis-arrangement (VPT)

vptVerzorgingshuis Hoppesteyn vormde haar verzorgingshuis om naar huurappartementen waar mensen dezelfde zorg ontvangen. Iedereen is enthousiast. De bewoners houden zelfs geld over! Van het personeel wordt extra flexibiliteit gevraagd, maar dat waren de medewerkers van Hoppesteyn al.

>>> Lees verder

 


'Gast op woning' wint V&VN Zorgaward

zorgaward andrinaDe V&VN Zorgaward 2013 is gewonnen door Andrina Huibertse,verzorgende bij Vivent. Ze heeft voor een jong dementerende een plek voor daginvulling op een woning voor bewoners met dementie gevonden.Dit is een van Andrina's aanpakken om verpleeghuiszorg beter bekend te maken.

 >>> Lees verderModerne technologie en het zorgleefplan

radar klnMet behulp van moderne technologie kun je cliënten met dementie veel vrijheid geven terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft. Verpleeghuis de Wiekslag gaat een proef doen met een radar, sensoren en een camera.

>>> Lees verder
Verdeling van verantwoordelijkheid tussen zorgverleners

evaluatie

Bij de zorgverlening aan een cliënt zijn steeds meerdere zorgverleners betrokken. Een goede samenwerking tussen deze zorgverleners is van groot belang, maar roept ook nieuwe vragen en problemen op. De belangrijke randvoorwaarden zijn vastgelegd in de Handreiking Verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking in de zorg.

>>> Lees verder


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven