Samenredzaamheid | risicosignalering | regie over tijd

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, juni/juli 2013

Beste Zorgleefplanwijzer,

Achter de schermen van zorgleefplanwijzer.nl is met een groep enthousiaste verpleegkundigen en verzorgenden gewerkt aan het Werkboek Samenredzaamheid. Dit gaat over het ondersteunen van de cliënt en zijn netwerk om het samen te redden. Het werkboek is binnenkort als pdf verkrijgbaar. In deze nieuwsbrief een voorproefje: de Teamscan Samenredzaamheid.

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Weg met checklist risicosignalering?

afvalHet zorgleefplan was verworden tot een checklist. Daarom gooiden drie locaties van IJsselheem de risicosignaleringslijst eruit.
De medewerkers reageren er wisselend op. Van: 'Liever kijken naar de cliënt dan gedachteloos lijstjes invullen', tot 'Ik mis de zekerheid van een ingevuld lijstje'.

>>> Lees de ervaringen


Samenredzaamheid: Client en familie ondersteunen het samen te redden

samenred1In eerdere nieuwsbrieven en het dossier Samenredzaamheid kon je lezen dat we bezig waren met het ontwikkelen van een Teamscan Samenredzaamheid. De Teamscan is nu af. Je kunt ermee kijken of je als team klaar bent voor het samenwerken met familie en mantelzorg. Want zij spelen een belangrijke rol in het leven van de client en jouw taak is hen te ondersteunen die rol te behouden. 

>>> Lees verder


 Regie over tijd

tijdWe willen dat onze zorg past bij de wensen van onze cliënten. Maar uiten ouderen hun wensen wel? De brochure Wat doe ik met mijn tijd? helpt cliënten die dagelijks afhankelijk zijn van zorg, hun tijdswensen op een rij te zetten. De brochure sluit aan op het leefplan, dat door Artemea is ontwikkeld. De uitgave is gericht op cliënten die de zorg beter willen laten passen bij hun eigen tijdsbeleving en -besteding. >>> Lees verder


Heb jij een goed welzijnsidee?

ideeHeb je het verhaal van Marleen, Klaaske, Christa, Elles al gelezen? Ze waren Andre Rieu helemaal beu en bedachten de activiteitenwaaier. Een ring waaraan je ideeën kunt hangen voor activiteiten met bewoners, die bij de bewoner passen en bij jezelf. Heb jij ook ideeen? Bezoek dan de website.

>>> Lees verder


Uitkomst lezersonderzoek

Maar liefst 500 reacties kregen we op onze enquête. Bedankt! De uitkomsten zijn positief. Meer dan 92% van de bezoekers vindt wat zij zoekt. Daarnaast hebben we een aantal goede suggesties ontvangen voor aanvullingen op de site. Hier gaan we mee aan de slag.

>>> Lees verder

 


Veel gestelde vraag: Wie mag een zorgleefplan schrijven?

faqIn de praktijk gebeurt het opstellen van een zorgleefplan over het algemeen vanaf niveau 3. Maar in principe mag elk niveau medewerker een zorgleefplan schrijven. De afspraken over wie dit doet en wie eindverantwoordelijk is, verschillen wel per organisatie. >>> Lees verder

Heb jij ook een vraag die je graag beantwoord ziet in deze nieuwsbrief? Stuur hem in!


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven