Werkboek Samenredzaamheid is uit!

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, september 2013

Beste Zorgleefplanwijzer,

De vakantieperiode is weer voorbij. Hopelijk ben je privé en met je clienten de zomer (de hitte!) goed doorgekomen. Hadden clienten bijzondere wensen om het dragelijk te houden? Vertel ze ons!
Deze maand een goedgevulde nieuwsbrief: het werkboek Samenredzaamheid is af! We spraken met Ellen over illegale lijstjes en leggen een interessante lezersvraag voor. We hopen op je reactie!

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Werkboek Samenredzaamheid beschikbaar!

samenredzaamheid1Samenwerken met de cliënt en zijn netwerk vraagt nieuwe vaardigheden. We noemen dit het ondersteunen van samenredzaamheid. In de werkplaats Samenredzaamheid gingen 15 professionals uit de ouderenzorg hiermee aan de slag. Het resultaat is een mooi werkboek: Aan de slag met je cliënt en zijn netwerk. Gratis te downloaden.

>>> Lees verder


Prakijkvoorbeeld: Hoezo illegale lijstjes?

praktijkvbContactverzorgende Ellen is beter geworden in het voeren van lastige gesprekken. Voor collega's maakte ze een handige communicatiewaaier, die momenteel wegens succes al wordt bijgedrukt.En illegale lijsten?Die zijn juist nuttig! Lees het

>>> Lees verderDe Dokter zei Alzheimer: Wat nu?

demNog krap drie weken te gaan tot de campagneweek Dementie En Dan.Tussen 20 en 29 september 2013 staat Nederland in het teken van dementie en van wat er nog wél kan. Tijdens deze week zijn er diverse activiteiten. Zoals het symposium 'De Dokter zei Alzheimer. Wat nu?' op 26 september. Hier worden fragmenten van een mooie documentaire getoond en kun je in gesprek gaan met de maker.

>>> Lees verder 


 Formuleren van smartdoelen en rapporteren

rapportUit onze enquête van dit jaar blijkt dat veel lezers het formuleren van smartdoelen en rapporteren lastig vinden. Jij ook? De handleiding van de Osiragroep geeft je tips. Of lees dit artikel eens. De komende tijd besteden we meer aandacht aan smartdoelen en rapporteren op onze site.
Hoe pak jij dit aan? Of heb je een goed voorbeeld of goede tips?
We horen graag van je.  >>> reageer


Zorgstandaard dementie

zorgstandaard1Deze zomer is de Zorgstandaard Dementie uitgekomen. De Zorgstandaard  beschrijft hoe goede zorg aan mensen met dementie en hun mantelzorgers eruit ziet. Gelijktijdig heeft Alzheimer Nederland ook een publieksversie uitgebracht.

>>> Lees verder Veel gestelde vraag: cliënt en familie lezen en tekenen zorgleefplan niet

faqDe familie en de cliënt zelf willen het zorgleefplan niet lezen en ook niet ondertekenen. Dit terwijl de afspraken in overleg met hen zijn gemaakt. Ze vinden het allemaal maar onzin en bureaucratisch en werken daarom niet mee.
Hoe ga je hier mee om?  >>> Lees het antwoord

Heb jij ook een vraag die je graag beantwoord ziet in deze nieuwsbrief? Stuur hem in!


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven