Kom in beweging!

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, november 2013

Beste Zorgleefplanwijzer,

Bewegen doet goed, voelt goed en brengt mensen in contact. Bewegen is van belang bij participatie en zelfredzaamheid. Ook in de ouderenzorg is het daarom belangrijk om bewegen onderdeel van de zorg te laten zijn, uiteraard passend bij de client! Deze nieuwsbrief gaat helemaal over bewegingsgerichte zorg, laat je inspireren en kom in beweging!

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Hoe maak je zorg bewegingsgericht?

bewegen2

Bewegen is van onschatbare waarde en verhoogt de kwaliteit van leven. De module 'Bewegingsgerichte zorg in praktijk brengen', bij het Model Zorgleefplan Verantwoorde zorg biedt medewerkers in de zorg een hulpmiddel bij het leveren van bewegingsgerichte zorg.

>>> Lees verder

 


Ook aan de slag? Laat je inspireren door voorbeelden

bewegen1Ouderen in woonzorginstellingen bewegen te weinig, driekwart van de bewoners is inactief blijkt uit onderzoek. Maar er zijn vele goede initiatieven waar bewegen wordt ingezet om de kwaliteit van leven van bewoners te verbeteren. Zorgleefplanwijzer.nl ging op zoek naar inspirerende voorbeelden.

>>> Lees verderBewegen als remedie tegen wegkwijnen

hoogleraarDe relatie tussen hersenen en gedrag is het terrein van de neuropsychologie, en dus ook van Erik Scherder. Erik is hoogleraar klinische psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Lees zijn visie op het belang van bewegen bij mensen met dementie.

>>> Lees het interview of bekijk zijn college


In de benen voor een film?

idfa2013Ga je graag naar de film en heb je een passie voor oude mensen? Dan heeft de IDFA, International Documentary Festival van 20 november tot en met 1 december in Amsterdam , weer veel voor je in petto. Zorgleefplanwijzer.nl selecteerde een aantal documentaires voor je.

>>> Naar de selectie


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven

In de benen voor een film?

 

Ga je graag naar de film en heb je een passie voor oude mensen? Dan heeft de IDFA (International Documentary Festival Amsterdam) weer veel voor je in petto. Zorgleefplanwijzer.nl selecteerde een aantal documentaires voor je.