Aan de slag met vernieuwing

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, januari 2014

Beste Zorgleefplanwijzer,

De zorg voor ouderen beter en mooier maken. Dat moet je niet overlaten aan leidinggevenden en experts. Laat je inspireren door deze nieuwsbrief: ga zelf aan de slag met je goede ideeën en laat je stem ook horen als bureaucratie je in de weg staat!

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Gezocht: succesvolle projecten voor de V&VN Zorgaward 2014

award

Werkzaam als verzorgende, zorghulp of helpende? Heb jij een nieuw project succesvol ingevoerd binnen jouw organisatie? En komt dit project de cliënt, de bewoner of de patiënt ten goede? Of ken je een collega die een bijzonder project heeft gerealiseerd? Dan is dit een mooie kans! 

>>> Lees verder 


Aan de slag met vernieuwende ideeën

werkbladen

Hoe sta jij tegenover vernieuwingen? Denk je: Het kan altijd beter? Of: Het gaat best goed zo, maar zijn de cliënten het daarmee eens?
En heb je zelf wel eens een plan over wat anders zou kunnen op jullie werkplek? Als je aan de slag wil met dit soort vragen, kijk dan eens naar de werkbladen die V&VN ontwikkelde.

>>> Lees verder


Krant vol met inspirerende kwaliteitsverbeteringen

verbeterprijsJolanda van Tunen, verzorgende IG van Omring Thuiszorg op Texel won in december de Jenneke van Veen-Verbeterprijs VVT 2013 voor het project rond het vroegtijdig signaleren van een delier. Van alle  verbeterprojecten die zijn ingezonden heeft ActiZ een krant gemaakt waarmee zorgverleners en organisaties van elkaar kunnen leren.

>>> Lees verder


Antwoord op een veel gestelde vraag: registraties

faqDe registratielast in de zorg is de afgelopen jaren flink toegenomen. De patiëntenzorg heeft daar inmiddels flink onder te lijden. Dat zegt bijna negentig procent van de verpleegkundigen en verzorgenden in een onderzoek van de NOS en V&VN. Ook bij zorgleefplanwijzer.nl komen regelmatig klachten binnen over doorgeschoten administratie.

>>> Lees hier meer over dit onderwerp

Heb jij ook een vraag die je graag beantwoord ziet in deze nieuwsbrief? Stuur hem in!


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven