Minder registreren, meer kwaliteit

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, april 2014

Beste Zorgleefplanwijzer,

Registratielast is een hot item in de zorg, blijkt uit de vele vragen die we ontvangen bij zorgleefplanwijzer.nl. Soms vinden lezers dat we er aan mee doen. We proberen steeds de kwaliteit van zorg aan de cliënt als uitgangspunt te houden en drukken iedereen op het hart vooral zijn of haar gezonde verstand te blijven gebruiken. In deze nieuwsbrief een mooi voorbeeld van een afgeslankt zorgleefplan.

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Minder registreren, meer kwaliteit!

registratieVerpleegkundigen en verzorgenden vinden dat ze veel te veel moeten registreren. Dit gaat ten koste van de zorg aan de cliënten. Ook het zorgleefplan is in sommige organisaties een dik boekwerk vol formulieren. Zorgleefplanwijzer.nl ging op bezoek bij Cordaan waar het persoonlijk plan, zoals het zorgleefplan bij hen heet, mét succes, enorm is afgeslankt en daarmee de registratielast is afgenomen.

>>> Lees verder


Werken zonder regels betekent werken vanuit de vraag van de cliënt!

eraiDe inspanningen van Cordaan om het zorgleefplan af te slanken, waarover je hierboven leest, maken deel uit van het Experiment Regelarm. In dit experiment gingen 28 organisaties aan de slag om de administratie terug te dringen en ervoor te zorgen dat er meer tijd komt voor de zorg. Uit het evaluatierapport blijkt: werken zonder (overbodige) regels betekent werken vanuit de vraag van de cliënt! 

>>> Lees verder


Speels hulpmiddel bij levensvragen

verhalencirkelDe Verhalencirkel helpt je bij gesprekken over levensvragen en zorgt voor bijzondere en ontroerende gesprekken. De Verhalencirkel is getest in de zorgpraktijk. De ervaringen zijn zeer positief.

>>> Lees meer

 


Oproep: denk mee over zorg van de toekomst

oproep150pxVilans is op zoek naar zorgmedewerkers die op 21 mei in Utrecht (van 12.30 - 16.30 uur) éénmalig willen meedenken over vraaggerichte zorg en technologie in de zorg. Vilans zorgt voor lekkere broodjes, leuke werkvormen en bieden je de gelegenheid om met andere zorgmedewerkers van gedachten te wisselen.

>>> Lees meer

 


Veelgestelde vraag: registratielast!

faq

Registratielast is een hot item blijkt uit de vele vragen die hierover binnenkomen bij zorgleefplanwijzer.nl. Soms vinden lezers dat we er aan mee doen. We proberen steeds de kwaliteit van zorg als uitgansgpunt te houden en drukken iedereen op het hart vooral zijn of haar gezonde verstand te blijven gebruiken.
>>> Lees verder

Heb jij ook een vraag die je graag beantwoord ziet in deze nieuwsbrief? Stuur hem in! Of lees de antwoorden op ander gestelde vragen.


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven