Veel gestelde vragen rondom het zorgleefplan

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, maart 2014

Beste Zorgleefplanwijzer,

Regelmatig ontvangen wij vragen van lezers over het werken met het zorgleefplan. Deze nieuwsbrief zet een aantal veelgestelde vragen voor je op een rij. Hopelijk helpt jou dit ook op weg!

Heb jij ook een vraag die je graag beantwoord ziet? Stuur hem in! 

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl



Is de handtekening van een cliënt verplicht? 

rapport

Met de handtekening laat je zien dat de cliënt inspraak heeft in het zorgleefplan. Houd voor ogen dat het om die inspraak of nog liever samenspraak gaat en niet slechts om die krabbel onder het plan.  

>>> Lees verder

  


Hoe vaak moet je een zorgleefplan evalueren? 

rondetafel

Hoe vaak je een zorgleefplan evalueert, is afhankelijk van de cliënt en hoe snel diens zorgbehoeftes veranderen. De meeste verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties houden daarnaast een vaste regelmaat van twee keer per jaar aan. Uiteraard evalueer je met de cliënt en het liefst ook met familie.

>>> Lees verder



Wie is eigenaar van het zorgleefplan? De cliënt of de organisatie?

vraagtekennwWetgeving en richtlijnen doen hier geen keiharde uitspraken over, maar geven wel veel aanwijzigingen hoe met het zorgleefplan om te gaan. We hebben dit voor je op een rij gezet. Inclusief twee voorbeelden van een gesprek tussen de verzorgende en de cliënt. 

>>> Lees verder



De inspectie wil dat we de mate van toezicht per bewoner beschrijven. Hoe doe je dat?

pollBij het beschrijven van toezicht in het zorgleefplan moet je je aan een aantal zaken houden: om welk toezicht het gaat, zijn de wensen van de cliënt geformuleerd, is het SMART geformuleerd en doet het aan de zorgvuldigheidseisen? 

>>> Lees verder

 


Waar vind ik lesmateriaal op Zorgleefplanwijzer.nl? 

kennisZorgleefplanwijzer.nl ontwikkelde een zogenaamde Kennisbundel over het zorgleefplan. Hierin vind je beknopte informatie over de achtergrond, de visie en het werken in de praktijk met het zorgleefplan. Elk onderdeel bevat veel studietaken.

>>> Download de Kennisbundel (let op, inloggen!)

 


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wil je je uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven