Planmatig zorgverlenen

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, mei 2014

Beste Zorgleefplanwijzer,

In veel zorgorganisaties wordt kritisch gekeken naar overbodig werk. Deze maand hebben we opnieuw informatie over een afgeslankt zorgleefplan, dit keer uit de gehandicaptenzorg. Daarnaast een handleiding hoe je dat opruimen aan kunt pakken. Tijd voor een voorjaarsopruiming?

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Goed boek: Planmatig zorg verlenen

boekplanmatigOver methodisch werken is een heel bruikbaar boekje geschreven, het heet Planmatig zorg verlenen. Het is geen smeuiig thema, maar de schrijvers hebben er een goed leesbaar naslagwerk van gemaakt. Het boek legt in klare taal, geïllustreerd met voorbeelden, uit wat het belang is van werken met zorgleefplan.
> Lees verderRegelarm persoonlijk plan

amarantIn onze vorige nieuwsbrief lieten we je al een voorbeeld zien van een afgeslankt zorgleefplan. Een ander mooi voorbeeld is die van Amarant. Zij hebben een persoonlijk plan op een paar A4-tjes. Dit levert 10% tijdwinst op en tevreden cliënten die het een persoonlijk (zorg)leefplan beter begrijpen.
> Lees verderIs het van waarde voor de cliënt? Zo niet... opruimen!

rondetafelVeel organisaties kijken kritisch naar hoe ze werken. Registeren we niet teveel? Zijn er niet teveel overbodige regels? Ook de Stichting de Waalboog voor zorg welzijn en wonen, ging aan de slag. Hun ervaringen schreven ze op in een handleiding, die jij ook kunt gebruiken om met je team aan de slag te gaan. Eén van de eerst stappen bij het opruimen is vragen: Heeft dit waarde voor de cliënt / familie?
> Bekijk de handleiding


Film over vrijwilligerswerk bij kleinschalig wonen

video

Artikel maken en dan video uit onderstaande pagina insluiten.

http://www.woonzorgflevo.nl/zorg/kleinschalig-wonen

 


> Lees verder


Lezersactie: workshop Verhalencirkel

Onder voorbehoud: http://www.zorgleefplanwijzer.nl/nieuws/item/workshop-aan-de-slag-met-levensverhalen.html

 


Veelgestelde vraag: termijn zorgleefplan bij nieuwe opname

faq

Van Brenda kregen wij de volgende vraag: Er is veel onduidelijkheid over de termijn waarin een zorgleefplan opgesteld moet zijn bij een nieuwe opname. Er wordt gezegd dat dit binnen 24 of 48 uur moet. Ik dacht zelf dat er een termijn van zes weken is. Hoe zit dit? >>> Lees het antwoord

Heb jij ook een vraag die je graag beantwoord ziet in deze nieuwsbrief? Stuur hem in! Of lees de antwoorden op ander gestelde vragen.


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven