Mantelzorg: niks haasten, niks verplichten

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, september 2014

Beste Zorgleefplanwijzer,

Sta je te trappelen om meer met mantelzorgers samen te werken? Luister dan naar EVV-er Ria Bos, zei zegt: niks haasten, niks opleggen! En meld je aan als ambassadeur In-voor-mantelzorg, Vilans en V&VN helpen je verder.

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Niks haasten, niks verplichten!

riaFamilie die in het weekend het ontbijt verzorgt, een verzorgende wiens man komt koken voor bewoners, een mooi voorbeeld van de participatiesamenleving. EVV-er Ria Bos werkt in een kleinschalige woonvorm met acht somatische bewoners. Voor een verbetertraject betrok ze de familie bij het verzorgen van het ontbijt. Wat is het geheim van haar succes?

> Lees het interview met Ria


Hoe omgaan met dementie? 

alzh

Dementie is niet alleen zwaar voor mensen met de ziekte zelf. Ook voor hun omgeving is dementie een ingrijpende ziekte. Wat kun je doen om te helpen? Alzheimer Nederland en Mezzo hielden eind 2013 een peiling onder 560 mantelzorgers en zette de antwoorden en tips op een rij.   

> Lees verder


Ben jij in voor Mantelzorg?

invoormantelzorgDe campagne 'Ik ben in voor Mantelzorg?' roept zorgmedewerkers op om ambassadeur mantelzorg te worden in hun organisatie. Wil jij ook de samenwerking met mantelzorgers verbeteren? Of mantelzorgers beter ondersteunen? Dan is dit iets voor jou!  Leuke bijkomstigheid: je kunt op 3 oktober gratis een inspiratiebijeenkomst bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht.

> Meer informatie en aanmelden


Film over mantelzorg bij kleinschalig wonen

videoIn een kleinschalige woonvorm is de aanwezigheid en het belang van mantelzorgers essentieel. Zowel medewerkers als mantelzorgers willen zo goed mogelijk zorgen voor de bewoner. De film 'Mantelzorg bij kleinschalig wonen' laat zien hoe dit binnen één locatie vorm krijgt.

> Bekijk de film


Workshop aan de slag met levensverhalen

De Verhalencirkel is een hulpmiddel om in gesprek te gaan over levensvragen. In een 1 op 1 gesprek of in een groep. Met iemand die je al langer kent of juist beter wilt leren kennen. Het verlaagt de drempel voor een inhoudelijk gesprek en maakt levensvragen voor zorgvragers, familie, vrijwilligers en professionals eenvoudig bespreekbaar. Volg op 18 september, 16 oktober of 18 november een workshop. 

> Lees meer 


Stem nu op het project van jouw keuze!

awardWie is volgens jou de winnaar van de V&VN Zorgaward? Breng nu je stem uit op 1 van de 3 finalisten en bekijk inspirerende voorbeelden en video's. De V&VN Zorgaward is de prijs voor het beste vernieuwende idee, bedacht en uitgevoerd door verzorgenden. Dit jaar is de uitreiking op 9 oktober.

> Lees verder

 


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven

Vrijwilligers worden steeds meer ingezet in de ondersteuning van cliënten. Een goede samenwerking tussen vrijwilligers en verzorgenden is daarom belangrijk, maar gaat niet altijd vanzelf. Om die samenwerking te bevorderenschreef Sting de lesbrief Samen sterk voor welzijn.