Inspectie en het zorgleefplan

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, juni/juli 2014

Beste Zorgleefplanwijzer,

De inspectie schreef een kritisch rapport, ondanks hun kritiekpunten gaven ze verzorgenden een pluim, lees er alles over in deze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief ontvang je in september.
Zorgleefplanwijzer.nl wenst je een heerlijke zomer toe!

Hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Inspectie: afspraken zorgleefplan worden niet vertaald in acties

inspectie

De Inspectie voor de gezondheidszorg houdt toezicht op de zorg voor kwetsbare ouderen. De inspecteurs schreven een kritisch rapport met de titel: 'Verbetering van de kwaliteit van de ouderenzorg gaat langzaam'. Wij bekeken de bevindingen van de inspectie rondom het zorgleefplan en hebben dit voor je op een rij gezet.
> Lees verder

 


Drie finalisten V&VN Zorgaward 2014 bekend

genomineerden

De V&VN Zorgaward is de prijs voor het beste vernieuwende idee, bedacht en uitgevoerd door verzorgenden. Thea Soer, Karin Raatjes, Ria van Balen en Iris Workel zijn de finalisten voor de V&VN Zorgaward 2014. Op 9 oktober 2014 wordt de winnaar bekendgemaakt. Stemmen kan vanaf september. 
> Lees meer over de genomineerde projecten

 


Filmpjes minder regels meer zorg

video

Mensen die in de zorg werken, willen zorg verlenen, geen formulieren invullen. Toch gaat veel van hun tijd op aan administratieve handelingen en blijft er te weinig tijd over voor de cliënt. Ook het vakmanschap van de verzorgende verdwijnt naar de achtergrond als alles met regels en procedures is dichtgetimmerd. We selecteerden twee filmpjes van zorgorganisaties die hier iets aan hebben gedaan.
> Lees verder


Lezersvraag: MDO met een PG-cliënt? Hoe aanpakken?

faq

Eén van onze lezers stelt de volgende vraag: In het verpleeghuis willen we PG-cliënten en hun familie betrekken bij de bespreking van het ZLP. Het Multidisciplinaire team is bang dat het teveel tijd gaat kosten. Het lastige is dat behandelaars bij veel MDO’s moeten aanschuiven en dat dit soms problemen qua tijdsinvestering oplevert.

Wie heeft tips hoe we op een efficiënte manier toch de cliënt/vertegenwoordiger kunnen betrekken bij de bespreking? > Reageer

Heb jij ook een vraag voor andere lezers? Stuur hem in! Of lees de antwoorden op ander gestelde vragen.


Doe mee: fotowedstrijd Mentaal welbevinden

fotowedstrijdVind jij het belangrijk dat cliënten en zorgmedewerkers lekker in hun vel zitten? En hou je van foto's maken? Dan is de Vilans fotowedstrijd wellicht iets voor jou. Door jouw foto in te sturen laat je zien wat mentaal welbevinden voor jou betekent en help je om het thema meer aandacht te geven in de zorg.

> Lees verder 

 


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven