Samenwerken met vrijwilligers, tips en downloads

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, oktober 2014

Beste Zorgleefplanwijzer,

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Zonder vrijwilligers zouden veel mensen zich een stuk eenzamer voelen en zouden veel activiteiten in verpleeghuizen niet mogelijk zijn. Goed samenwerken met hen is belangrijk, maak gebruik van alle tips in deze nieuwsbrief.
Ook vragen we je aandacht voor een enquete van V&VN over het werk van verzorgenden. Als we goed weten wat verzorgenden bijdragen aan de zorg, kunnen we ook beter hard maken hoe belangrijk ze zijn. Doe je mee?

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Werken met vrijwilligers? Handige fotostrips!

fotostripEen vrijwilliger die zijn eigen gang gaat en het liefst leuke klusjes doet. Of de zorgmedewerker die vergeet de vrijwilliger te zeggen dat 'zijn' cliënt niet kan op het afgesproken tijdstip. Herkenbaar? Voorbeelden van situaties die nogal eens voorkomen in de praktijk. Op Zorgbetermetvrijwilligers.nl vind je fotostrips die dergelijke situaties laten zien en bespreekbaar maken.

> Lees verder


Doe mee aan een onderzoek over het werk van verzorgenden!

vraagtekennwDat verzorgenden goed en belangrijk werk doen, weten we allemaal. Maar waar houden ze zich eigenlijk precies mee bezig? V&VN onderzoekt dat, want als we goed weten wat verzorgenden bijdragen aan de zorg, kunnen we beter hard maken hoe belangrijk ze zijn. Help om dit in kaart te brengen! 

> Lees verder


Samenwerken met vrijwilligers, tips en downloads

bewegen2

Vrijwilligers worden steeds meer ingezet in de ondersteuning van cliënten. Een goede samenwerking tussen vrijwilligers en verzorgenden is daarom belangrijk, maar gaat niet altijd vanzelf. We hebben een aantal handige tips en downloads over en rondom het werken met vrijwilligers voor je op een rij gezet. 

> Lees verder

 


Film over vrijwilligerswerk binnen kleinschalig wonen

videoWoonzorg Flevoland heeft in het kader van het landelijke project 'Zorg Beter met Vrijwilligers' een voorlichtingsfilm ontwikkeld over vrijwilligerswerk binnen kleinschalige woonvormen voor ouderen met dementie. De film geeft de kijker inzicht in wat vrijwilligerswerk binnen kleinschalig wonen inhoudt.

> Bekijk de film

 


Resultaten pilot 'Een goede buur!' beschikbaar

buurWelke rol kunnen thuiszorgmedewerkers vervullen in het versterken van het netwerk van hun cliënten? En welke instrumenten en tips zijn hierbij waardevol? Deze twee vragen stonden centraal in de pilot 'Een goede buur' van Stichting Thuiszorg Midden Nederland en Vilans. De resultaten met tips en aanbevelingen zijn nu beschikbaar in een rapport.
> Lees verderWaarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven

Vrijwilligers worden steeds meer ingezet in de ondersteuning van cliënten. Een goede samenwerking tussen vrijwilligers en verzorgenden is daarom belangrijk, maar gaat niet altijd vanzelf. Om die samenwerking te bevorderenschreef Sting de lesbrief Samen sterk voor welzijn.