Indiceren zorgleefplan | verwachting mantelzorgers

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, november 2014

Beste Zorgleefplanwijzer,

Er wordt al lang over de veranderingen in de langdurige zorg gepraat. Op 1 januari is het dan zo ver, verschillende nieuwe wetten en regels vervangen de oude. In deze nieuwsbrief gaan we in op twee onderwerpen: indiceren en het zorgleefplan en wat er van mantelzorgers verwacht gaat worden.

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


De veranderingen per 1 januari 2015

veranderingen

Verschillende soorten zorg die onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vallen, worden vanaf 1 januari anders vergoed. De huishoudelijke zorg die de thuiszorg verleent wordt straks nu door de gemeente betaalt uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Drie handige websites die de veranderingen uitleggen.

> Lees verder


Indiceren en classificeren

computerNu de wijkverpleegkundige vanaf 1 januari gaat indiceren, zoeken thuiszorgorganisaties naar zorgplansystemen en formulieren waarmee zij een goede anamnese af kunnen nemen en het methodische proces van plannen, uitvoeren en evalueren verder eenduidig kunnen noteren. We zetten voor je op een rij wat voor soort systemen er zijn en wat belangrijke overwegingen zijn om mee te nemen bij een keuze.

> Naar het artikel


Zorg moet beter samenwerken met mantelzorgers

vanrijnStaatssecretaris Martin van Rijn (VWS) wil dat zorginstellingen beter samenwerken met mantelzorgers en vrijwilligers. 'Mantelzorgers, vrijwilligers en professionals vullen elkaar aan. Zorg kan alleen passend zijn, als we aansluiten op de persoonlijke situatie van cliënten', schrijft de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer. V&VN denkt actief mee over dit onderwerp en heeft ook een eigen standpunt.

> Lees verder


Bewegen belangrijk bij dementie

beweging2Onderzoek heeft aangetoond dat beweging bij dementie belangrijk is. Door te bewegen breng je ook de hersenen in beweging. Hiermee kun je dementie vertragen. Op Zorg voor Beter vind je hiervoor tips voor maar ook achtergrondinformatie en een praktijkvoorbeeld.

> Lees verder

 


Gezocht: verhalen van de werkvloer

oproepVelen van jullie zijn werkzaam als verpleegkundige of verzorgende. V&VN Magazine is op zoek naar mooie, ontroerende, of juist grappige verhalen van de werkvloer voor de rubriek 'Dit vergeet ik nooit'. Heb jij een mooi verhaal? En wil je hierover geïnterviewd worden? Dan horen we graag van je!

> Lees verder

 


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven

Vrijwilligers worden steeds meer ingezet in de ondersteuning van cliënten. Een goede samenwerking tussen vrijwilligers en verzorgenden is daarom belangrijk, maar gaat niet altijd vanzelf. Om die samenwerking te bevorderenschreef Sting de lesbrief Samen sterk voor welzijn.