Zelfredzaamheid | onrustig gedrag | verloting

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, januari 2015

Beste Zorgleefplanwijzer,

Er verandert veel in de zorg voor ouderen. De veranderingen vragen ook nieuwe competenties van verzorgenden en verpleegkundigen. Er komen steeds meer mensen die zorg nodig hebben én er komen steeds meer mensen met dementie. In deze nieuwsbrief besteden we daarom aandacht aan twee thema's die belangrijk zijn in je werk: het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt en het omgaan met onrustig gedrag bij mensen met dementie. En we verloten vier bijzondere boekjes!

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Vergroten van zelfredzaamheid

zelfredzaamWat is dat eigenlijk: het vergroten van iemands zelfredzaamheid? Zelfredzaamheid is een begrip dat over van alles kan gaan. Over jezelf redden met hele praktische hulpmiddelen, maar ook over zelf kunnen en mogen kiezen. Om je op weg te helpen hebben we informatie, praktisch materiaal en een e-learning voor je op een rij gezet. 

>>> Aan de slag met zelfredzaamheid


Onrustig gedrag bij dementie, wat kun je er aan doen?

onrustigVeel mensen met dementie hebben last van onrust of gespannen gedrag. Dit kan heel belastend zijn voor de dementerende oudere zelf en voor mensen in haar omgeving. De richtlijn 'Het verminderen van agitatie bij dementerende ouderen' helpt je de onrust en het hiermee samenhangend probleemgedrag bij dementerende ouderen te verminderen.

>>> Naar de richtlijn 

 


Verloting 'Pogingen iets van het leven te maken'

pogingIn de kerstvakantie las ik 'Pogingen iets van het leven te maken'. Een dagboek van Hendrik Groen, verzorgingshuisbewoner in Amsterdam-Noord. Geweldig grappig! Hij windt er geen doekjes om dat de ouderdom met gebreken komt. Maar hij slaat zich er moedig doorheen. Met een aantal medebewoners richt hij de Omanidoclub op (Oud Maar Niet Dood). We verloten vier voorproefjes op dit boek,

>>> Meedoen aan de verloting


Veel gestelde vraag: wie is de eigenaar van het zorgleefplan?

faqWie is eigenaar van het zorgleefplan, de cliënt of de organisatie? Deze vraag stellen veel lezers aan zorgleefplanwijzer.nl. Wetgeving en richtlijnen doen hier geen keiharde uitspraken over, maar geven wel veel aanwijzigingen hoe met het zorgleefplan om te gaan. In dit artikel lees je hier meer over.

Heb jij ook een vraag die je graag beantwoord ziet in deze nieuwsbrief? Stuur hem in!

 


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven