Rapporteren | Plan van aanpak verpleeghuiszorg

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, februari 2015

Beste Zorgleefplanwijzer,

In deze nieuwsbrief aandacht voor het onderwerp rapporteren, verzorgende Marleen Pauw vertelt een succesverhaal over hoe het ECD je kan helpen methodischer te werken. Ook vind je in deze nieuwsbrief het Plan van Aanpak Verpleeghuiszorg. Daarin staat dat het zorgleefplan de cliënt moet helpen de regie te houden en geen bureaucratische oefening moet zijn... Dat zegt zorgleefplanwijzer.nl al sinds 2008!

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Kleinschalig + ECD = een maximaal fijne dag!

marleenVerzorgende-IG Marleen Pauw: 'We zijn op onze kleinschalige woningen gestart met het elektronisch cliënten dossier en dat dwingt ons kritisch te kijken naar de zorgleefplannen en meer te focussen op methodisch werken en cliëntgericht werken. Wij zijn er erg blij mee! We gingen op haar uitnodiging in om langs te komen.  

>>> Lees het interview

 


Informatie over rapporteren op zorgleefplanwijzer.nl

study

Rapporteren is een belangrijk communicatiemiddel tussen jou en je collega's. Je doet het elke dienst die je draait. We krijgen veel vragen over het rapporteren. Reden om alle informatie over rapporteren overzichtelijk bij elkaar te zetten. Wat is het doel? Hoe pak je het aan? Hoe betrek je je collega's? En hoe formuleer je doelen? Je vindt er ook voorbeelden uit de praktijk.

>>> Bekijk de nieuwe pagina


Plan van aanpak verpleeghuiszorg: samenwerking met cliënt moet beter

Martin van Rijn ANP

Half februari heeft staatssecretaris Van Rijn het Plan van Aanpak Kwaliteit Verpleeghuizen gepresenteerd. Met dit plan wil de staatssecretaris de kwaliteit van zorg in verpleeghuizen verbeteren. Eén van de speerpunten in het plan is het verbeteren van de samenwerking tussen cliënt, informele zorg en zorgverlener. Dit speerpunt is uitgewerkt in verschillende acties.

 >>> Lees verder

 


Verloting Dagboek Hendrik Groen

pogingIn onze vorige nieuwsbrief verlootten we vier voorproefjes van het dagboek van Hendrik Groen, verzorgingshuisbewoner in Amsterdam. Om mee te dingen vroegen we je een tip voor de website mee te sturen. De reacties waren overweldigend!

>>> Lees verder

 


Oproep: hoe maak je het zorgleefplan geschikt voor extramuraal?

faq

Van één van onze lezers komt de volgende vraag: Binnen onze organisatie zijn we aan het kijken hoe we het zorgleefplan extramuraal geschikt kunnen maken om mee te indiceren. We willen de anamnese volgens NANDA integreren in het zorgleefplan èn de verpleegkundige diagnoses er in opnemen.
Wie is al zover en wil dit delen? De reacties bundelen we en maken we beschikbaar bij de veelgestelde vragen. Alvast dank!

>>> Reageer

Heb jij ook een vraag die je graag beantwoord ziet? Stuur hem in!


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven