Zorgaward | digitaal communiceren | kwiekbekje

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, maart 2015

amBeste Zorgleefplanwijzer,

Het is weer lente! Wat groeit en bloeit er allemaal op jouw werkplek?
Goed contact met familie? Mooie gesprekken met collega's over belangrijke onderwerpen? Zorgleefplanwijzer.nl inspireert je daarbij.

Veel leesplezier en hartelijke groet,

Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


V&VN Zorgaward, vakinhoudelijk leiderschap bij verzorgenden

awardLeiderschap bij verzorgenden niet vanzelfsprekend? Daar komt verandering in. De V&VN Zorgaward 2015 staat dit jaar geheel in het teken van vakinhoudelijk leiderschap bij verzorgenden. Ben jij een inspirerende collega en een voorbeeld van een vakinhoudelijk leider? Of heb je een collega die hiervoor in aanmerking komt. Schroom dan niet en geef je op voor de V&VN Zorgaward 2015!

>>> Lees meer


Wijkverpleegkundige Julia, ook als teamcoach aan de slag

samenVeel zorgcentra hebben een thuiszorg'poot van waaruit  zorg wordt verleend aan bewoners in de directe omgeving. Nu de thuiszorg wordt geïndiceerd door wijkverpleegkundigen, nemen deze thuiszorgorganisaties een wijkverpleegkundige in dienst. De komende maanden volgen we Julia die onlangs gestart is in zo'n nieuwe functie.

>>> Haar eerste stappen in wijkverpleging 'nieuwe stijl'


Digitaal communiceren met mantelzorgers

communicerenCommuniceren met de familie via internet gebeurt steeds vaker. Er komen ook steeds meer tools beschikbaar. Welke moet je nu kiezen? Vilans en het Expertise centrum mantelzorg hebben alle digitale communicatieplatforms die je kunt gebruiken om te communiceren met mantelzorgers op een rij gezet.
Handig!

>>> Lees verder


Een speels hulpmiddel om in gesprek te gaan

ethiekbekje1Als medewerker in de zorg sta je dagelijks voor grote en kleine keuzes. Het Ethiekbekje helpt om hierover met collega's in gesprek te gaan. En even stil te staan bij de beslissingen die zijn genomen.Op verzoek van Zorgspectrum het Zand ontwikkelde Bureau Kwiek het Ethiekbekje. Het Ethiekbekje is een origami-spelletje dat veel mensen nog kennen uit hun schooltijd. Het is een hulpmiddel tot reflectie: Wat maakt jouw zorg goede zorg?

>>> Lees verder


Oproep: denk jij mee over werken met ICT?

oproepV&VN zoekt verzorgenden of verpleegkundigen die mee willen denken over een e-learning module  `Digivaardig in 1 minuut'. Een serie ´lessen´ om verpleegkundigen en verzorgenden op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met zorg op afstand, gebruik iPad, Smartphone en Domotica  in de thuiszorg en verpleeghuiszorg. Lijkt je dit leuk? Of wil je meer informatie. Neem contact op met Paulien den Bode.

 


Ben jij in voor mantelzorg? Meld je aan voor de bijeenkomst op 13 april

mantelzorgHeb je in je werk heb regelmatig te maken met mantelzorgers. Een goede samenwerking met elkaar is essentieel voor je cliënt. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je op een goede manier samen zorgen? Hoe kun je familie beter betrekken bij de zorg? En hoe kun je mantelzorgers ondersteunen, zodat zij niet overbelast raken? Je vindt het antwoord op maandag 13 april tijdens de bijeenkomst: Verder in samenwerking van In voor Mantelzorg. De toegang is gratis.

>>> Lees meer


Veel gestelde vraag: hoe houden we het zorgleefplan werkbaar?

faq

Dit is een probleem waar veel organisaties mee worstelen: hoe blijft het zorgleefplan werkbaar? Veel organisaties maken, als oplossing, een zorgkaart of adl-lijst waarop de belangrijkste zaken staan opgenomen. Wellicht ook iets voor jouw organisatie? >>> Lees hier meer

Heb jij ook een vraag die je graag beantwoord ziet in deze nieuwsbrief? Stuur hem in!

 


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven