maatwerk bij onbegrepen gedrag | mondzorg | dementie bij migranten

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, augustus 2015

Beste Zorgleefplanwijzer,

Heb jij wel eens te maken met onbegrepen gedrag bij jouw cliënten? In deze nieuwsbrief vertelt José over de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) die haar veel deskundiger heeft gemaakt in het omgaan met dit gedrag. Lees haar enthousiaste verhaal en bekijk ook de andere onderwerpen voor deskundigheidsbevordering: mondzorg en dementie bij Turkse en Marokkaanse migranten.

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


GVP-er levert maatwerk bij onbegrepen gedrag

webinck

In de ouderenzorg wordt en regelmatig medicatie ingezet om probleemgedrag te onderdrukken. José Hebinck, verzorgende-IG bij Pleyade in Arnhem, volgde de opleiding tot Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie en vertelt zorgleefplanwijzer.nl hoe die opleiding haar heeft geholpen anders met onbegrepen gedrag van bewoners om te gaan.

>>> Lees verder


Mini symposia: dementie bij Turkse en Marokkaanse migranten

migrantAlzheimer Nederland en Pharos organiseren 4 mini-symposia voor zorgverleners die werken met cliënten met een Turkse of Marokkaanse achtergrond bij wie sprake zou kunnen zijn van dementie.Werk je in een thuiszorgteam meld je dan aan!

>>> Lees verder

 


Mondzorg in het verpleeghuis

mondgezondNu steeds meer ouderen nog (een deel van) hun eigen gebit hebben, wordt mondzorg steeds belangrijker. TNO ontwikkelde poetsinstructiekaarten die je gratis kunt bestellen. Daarop staat wat de juiste manier is om een (kunst)gebit en mondslijmvlies te reinigen? En hoe je een frame of plaatje goed schoon maakt.

>>> Lees verder

 


Je kennis bijspijkeren?

kennisDe nazomer is een mooie tijd om plannen voor de rest van het jaar te maken. Behoefte om je kennis bij te spijkeren? Of heb je zin in een bijeenkomst waar je met vakgenoten van gedachten kunt wisselen? In onze agenda vind je een actueel overzicht van bijeenkomsten, trainingen, workshops en andere inspirerende evenementen toegespitst op jouw vakgebied.

 >>> Naar de agenda


Is mijn partner dement? Filmpjes om niet-pluisgevoel te toetsen

signaleren

Vroegtijdig signaleren van dementie is belangrijk. Vanaf dat moment kan de arts de diagnose dementie stellen. De oudere en mantelzorger krijgen dan ook betere voorlichting en begeleiding. Alzheimer Nederland maakte filmpjes voor mensen die zich afvragen of hun naaste dementie heeft. Met de filmpjes kunnen deze mensen nagaan of hun niet-pluisgevoel klopt. De filmpjes zijn gesproken in zowel Nederlands, Arabisch, Berbers en Turks.

>>> Lees verder


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wil je je afmelden? Klik hier om uit te schrijven