Wat schrijf je op in het zorgleefplan en wat niet?

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, september / oktober 2015

Beste Zorgleefplanwijzer,

Heb jij je al aangemeld voor De Grote Kennismarkt op vrijdag 2 oktober a.s? Meld je nu aan via Zorgleefplanwijzer en maakt kans op gratis toegang. Vind jij het lastig om te bepalen wat je nu wel of niet moet opschrijven in het zorgleefplan? We leggen je dit uit aan de hand van drie voorbeelden. Marleen is gestart met het ECD en een studie en heeft jouw hulp nodig. Dit en meer lees je in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Verdien je toegangsbewijs terug voor de Grote Kennismarkt Zorg Voor Beter

Op vrijdag 2 oktober vindt de Grote Kennismarkt Zorg voor Beter in Nieuwegein plaats. Hét podium waar zorgprofessionals uit de woonzorgcentra en (thuis)zorg elkaar ontmoeten en kennis en praktijkervaringen delen. De bijeenkomst staat in het teken van de transitie en de veranderende wereld voor de zorgprofessionals die werken in de woonzorgcentra en (thuis)zorgorganisaties. Daarnaast wordt de V&VN Award uitgereikt! Schrijf je nu. Vul in het veld code 'Zorgleefplanwijzer' in en mogelijk verdien jij je toegangsbewijs terug!

>>> Meer informatie en aanmelden

 


Hoe betrek jij je team bij het (electronisch) zorgleefplan?

vraagtekenSinds Marleen en haar collega's met ECD zijn gestart en met EVV-ers zijn gaan werken lijkt het zorgleefplan weg te drijven bij de anderen die er ook mee moeten werken. In haar EVV-opleiding onderzoekt ze waar het misgaat en dit weer in goede banen geleid kan worden. Wat zijn jouw ervaringen en tips op dit vlak? Marleen hoort dit graag in het kader van haar studie.

>>> Reageer


Wat schrijf je op en wat niet? Drie voorbeelden

registratieWat moet er allemaal in het zorgleefplan worden opgeschreven? Dat is een vraag die vele lezers van zorgleefplanwijzer.nl bezig houdt. Veel instanties komen controleren of alles wel in orde is en daarom gaan we zaken voor de zekerheid extra goed (lees driedubbel) vastleggen.Als regel geldt: je moet vastleggen wat je als team nodig hebt om goed zorg te verlenen, niet meer en niet minder. Met drie voorbeeldvragen laten we zien wat we hiermee bedoelen.

 >>> Lees verder


Inspraak vergroten door middel van foto's

blijHoe betrek je ouderen in het verpleeghuis bij de zorg en ondersteuning die ze krijgen? Dit is zeker niet eenvoudig als iemand in een verder gevorderd stadium van dementie in een verpleeghuis komt te wonen. De methode Fotostem helpt je. Aan de hand van foto's van prettige momenten maak je met je  cliënt, familielid of vrijwilliger en zorgmedewerkers samen een plan.

>>> Lees verder


Scholingsaanbod: werken met de 4 domeinen en het ECD en doelgericht rapporteren

trainingVraag je je regelmatig af wat je moet rapporteren op de domeinen wonen en participatie? Vind je het lastig om gestelde doelen te vertalen in praktische afspraken? Gaat jouw organisatie over op het Elektronisch Cliëntendossier (ECD)? Dan is de training Zorgleefplan en het ECD wellicht iets voor jou. Wil je doelgericht leren rapporteren op basis van de Richtlijn Verpleegkundige en Verzorgende Verslaglegging? Volg dan deze training.

 


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.


Uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven