Nieuw kwaliteitskader | toolkit mantelzorg | registratielast

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, december 2015

Beste [NAME],

De zorg staat nooit stil: op landelijk niveau wordt hard gewerkt aan een nieuw kwaliteitskader voor de verpleeghuiszorg. Het zorg(leef)plan heeft hierin een centrale rol. In het dagelijks werk speelt ook van alles: Hoe hebben jouw cliënten bijvoorbeeld de aanslagen in Parijs verwerkt? Cogis stuurde ons tips over hoe om te gaan met dit soort heftig nieuws. Dit is slechts één van de drie praktische hulpmiddelen die je in deze nieuwsbrief vindt. Samenwerken met mantelzorgers en registratielast komen ook aan bod. Lees snel verder! 

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Een nieuw kwaliteitskader: eenvoudiger en gericht op teams

kwaliteitskader

Landelijk gebeurt er van alles in de verpleeghuiszorg. Verschillende partijen, waaronder V&VN, denken na over de vraag wat goede verpleeghuiszorg is. Vanaf volgend jaar zal er worden gewerkt met een nieuw kwaliteitskader. 

>>> Lees verder

 


Tips voor ouderen met oorlogstrauma na confrontatie met heftig nieuws

traumaDe aanslagen in Parijs roepen bij sommige ouderen herinneringen op aan de tweede wereldoorlog. Zorgleefplanwijzer.nl vroeg advies aan Cogis, het kennisinstituut voor sociale en psychische gevolgen van oorlog en geweld. Zij stuurden zeer waardevolle tips.

>>> Lees verder

 


Nieuwe toolkit samenwerken met mantelzorgers in thuiszorg

toolkit

In de thuiszorg is het steeds belangrijker om goed samen te werken met het netwerk rondom de cliënt, zoals familie, buren en vrienden. De nieuwe toolkit 'Samenwerken met mantelzorgers, zo werkt het' legt in acht themakaarten uit hoe thuiszorgmedewerkers optimaal kunnen samenwerken met mantelzorgers.

>>> Lees verder


Webinar weg met de registratielast

webinar

Verpleegkundigen en verzorgenden zijn per dag twee á drie uur bezig met administratie en registratie, zo bleek uit een V&VN enquete. Vilans hield onlangs een webinar over het terugdringen van de registratielast in de langdurige zorg. Het 30 minuten durende webinar maakt helder welke registraties wettelijk verplicht zijn en wat fabels en misverstanden zijn.

>>> Bekijk hier het webinar


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.


Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven