Toezichthoudende domotica en technologie

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, maart 2016

Beste Zorgleefplanwijzer,

Maak jij in je werk gebruik van gps-trackers of uitluisterapparatuur? Het zorgleefplan helpt je over het gebruik ervan te praten met je cliënt en diens familie. Over de voordelen van meer bewegingsvrijheid, maar ook over de risico’s die aan de toegenomen vrijheid kleven.
Moderne technologie wordt ook ingezet voor andere zaken. Actiz ontwikkelde een serious game voor ouderen om na te denken over de zorg die ze nodig (zullen) hebben.
Zorgleefplanwijzer.nl gaat naar Japan, misschien wordt de zorg daar vooral verleend door robots?

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Toezichthoudende domotica: vrijheidsbevorderend of vrijheidsbeperkend?

webcamLang vonden we beter als mensen met dementie binnen bleven. Door het gebruik van toezichthoudende domotica komt daar verandering in. Zorgleefplanwijzer vond er twee inspirerende artikelen over. Maar ook een brochure met kanttekeningen. Werk jij ook met toezichthoudende domotica? Het zorgleefplan ondersteunt je bij het zorgvuldig inzetten.

>>> Lees verder

 


Hoe denk jij over toezichthoudende domotica?

Graag willen wij weten hoe vraag 2verpleegkundigen en verzorgenden aankijken tegen toezichthoudende domotica.Toezichthoudende domotica wordt ingezet voor de veiligheid van cliënten. Denk aan deuren met een sensor die automatisch dichtvallen of opengaan; uitluistersystemen om te controleren of alles goed gaat. Maar ook belmatten, bewegingsmelders, gps-trackers en camerabewaking.

>>> Geef je mening via onze enquête


Zorgleefplanwijzer.nl gaat naar Japan

JapanZorgleefplanwijzer.nl reist in maart 2016 naar Japan om te leren van de ouderenzorg daar. Leer en reis mee via de blog van Anne Marie. Qua vergrijzing lopen de Japanners zo’n tien tot vijftien jaar voor op Nederland. Wat zou jij graag willen weten over Japan en de ouderenzorg? Stuur jouw vraag naar Anne Marie in een e-mail of reageer op haar blog.

>>> Naar het blog van Anne Marie 'Leren van Japan'


Aan wie vraag ik welke hulp? Een serious game voor ouderen

seriousgame

Wat vind je belangrijk als je later oud wordt? En wie kan je helpen deze wensen waar te maken, je vrienden en familie of het verpleeghuis? Die vragen worden gesteld in de game die Actiz maakte voor ouderen. De game helpt na te denken over hoe je je hulp en ondersteuning organiseert. Zorgleefplanwijzer.nl speelde de game.

 >>> Lees verder


Doelgericht rapporteren en methodisch werken als basis voor verslaglegging

rapporteren'Vaak moet ik mijn rapportages nog mondeling toelichten, dat schiet niet op'. Herken jij dit? Wil je doelgerichter leren rapporteren en communiceren? Dan is deze training Doelgericht rapporteren iets voor jou. De Richtlijn Verpleegkundige en Verzorgende Verslaglegging vormt het uitgangspunt. De eerstvolgende training is op 31 maart in Rotterdam.

>>> Meer informatie en aanmelden

 


Veel gestelde vraag: regels voor het niet nakomen van afspraken in het zorgplan?

faq

'Ik doe de opleiding EVV, hierbij ben ik bezig met het punt'naleven van het zorgleefplan'.Bij ons in het team wordt het zorgplan niet nageleefd, dingen worden vergeten. Ik heb het idee dat collega's niet altijd bewust zijn van het niet-naleven van het zorgleefplan. Wat zijn de precieze regels voor het niet-nakomen van het zorgleefplan? >>> Lees het antwoord

Heb jij ook een vraag die je graag beantwoord ziet in deze nieuwsbrief? Stuur hem in!


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven