Meer regie door het clientdossier

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, april 2016

Beste Zorgleefplanwijzer,

Eigen regie is een term die je veel hoort in de zorg, maar wat houdt het eigenlijk in? In deze nieuwsbrief het verhaal van Inovum waar cliënten en familie zelf gedeeltes van het cliëntdossier invullen, spectaculair! Verder de uitslag van de enquête over toezichthoudende domotica, de zorgvoorbeter-videotheek én een terugblik op de Japanreis.

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Meer regie door het cliëntdossier

inovem jose

Hoe kan het cliëntdossier helpen de eigen regie van de cliënt en zijn familie te versterken? José van de Wijgert van Inovum sprak met cliënten, familie en medewerkers over hoe het Ik-verhaal van de cliënt het beste in het cliëntdossier vormgegeven kan worden. Nieuwsgierig naar de uitkomsten gingen wij bij José op bezoek.

 >>> Lees verder


Verpleegkundigen en verzorgenden over toezichthoudende domotica

lijst1Zorgleefplanwijzer.nl onderzocht met behulp van acht stellingen hoe verpleegkundigen en verzorgenden aankijken tegen toezichthoudende domotica. Lees de resultaten. Zien verpleegkundigen en verzorgenden vooral voordelen? Of levert het werken met toezichthoudende domotica ook dilemma's op?

>>> Lees verder


Online videotheek met 200 video's over zorg

videosOp de site van Zorg voor Beter, het kennisplein voor verpleging, verzorging en zorg thuis, staat een verzameling van 200 praktijkgerichte video's over de zorg. Mooi lesmateriaal voor mbo- en hbo-opleidingen zorg en welzijn. Maar ook ideaal om te gebruiken als bijscholing binnen een zorginstelling. Bekijk een of meerdere video's met je team, en bespreek de inhoud met elkaar.

>>> Lees verder


Lessen uit Japan

japanVoor Zorgleefplanwijzer.nl en V&VN reisde Anne Marie naar Japan. Een geweldige kans om te leren van de ouderenzorg in dat land. Japan heeft namelijk heel veel ouderen. Qua vergrijzing lopen de Japanners zo’n tien tot vijftien jaar voor op Nederland, een kwart van de mensen is daar 65 jaar of ouder. De reis zit er inmiddels op. Terug in Nederland zette Anne Marie de geleerde lessen op een rij. Wat kunnen wij volgens haar leren van Japan?

>>> Lees verder


Video over het werken met het zorgleefplan

videozlpWaarom is werken met een zorgleefplan zo belangrijk? Wat zijn de voordelen voor de cliënt, verzorgenden en familie? En waarom is een zorgleefplan nooit af? Deze video van 8 minuten, waarin ook Anne Marie Vaalburg Zorgleefplanwijzer.nl aan het woord is, laat zien dat het werken met een zorgleefplan belangrijk is bij vraaggericht werken. Met leskaart!

>>> Bekijk de video

 


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven