Rapport inspectie | omgaan met onbegrepen gedrag

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, juli/aug 2016

Beste Zorgleefplanwijzer,

Het rapport van de inspectie houdt veel mensen bezig. Verpleegkundigen en verzorgenden worden in het rapport geprezen om hun betrokkenheid bij cliënten. Maar er is ook kritiek. In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan twee van die punten: het zorgdossier en het omgaan met onbegrepen gedrag. Lees ook de blog van Sonja Kersten, directeur van V&VN over de commotie: V&VN strijdt voor meer bij- en nascholing, want daar is te weinig geld en tijd voor.

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Oordeel inspectie over werken met het zorgleefplan

registratieOnlangs was het rapport van de inspectie over de verpleeghuiszorg volop in het nieuws. Ook het werken met het zorgleefplan is door de Inspectie onder de loep gelegd. Zorgleefplanwijzer.nl legt uit waar de inspectie naar kijkt. Lees ook de reactie van Sonja Kersten, directeur V&VN op het inspectierapport in haar blog 'Het vuur het de sloffen lopen'.

>>> Lees het artikel


Acht stappen voor goede zorg aan mensen met dementie

magazine inspectieDe inspectie ziet ook veel goede dingen tijdens haar bezoeken aan verpleeghuizen. Van die goede voorbeelden maakte ze een digitaal tijdschrift over omgaan met onbegrepen gedrag. Aan de hand van de acht punten kun je als multidisciplinair team je eigen zorg onder de loep leggen. Daarnaast bevat het magazine veel tips.

>>> Lees het magazine


Zakboekje rapporteren boordevol tips

zakboekjeCliënten kunnen bij WoonZorgcentra Haaglanden sinds kort hun zorgdossier inzien via het cliëntportaal. Dit was aanleiding om met elkaar kritisch naar het rapporteren te kijken. Het resultaat is een handzaam zakboekje met tips over rapporteren via de SOAP methode.

>>> Lees het interview met Arianne Samsom


De ParticipatieKliniek kantelt je blik en beweegt de zorg

participatiekliniekDe ParticipatieKliniek is een spraakmakend 24-uurs event waarin zorgprofessionals uit de ouderenzorg nieuwe wegen van zichzelf, elkaar en de zorg kunnen ontdekken. Je ervaart hoe het is om cliënt te zijn. Het evenement start vanaf september en vindt plaats in een een leegstaande zorglocatie van Brabantzorg in Megen.

 >>> Lees verder


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren