Uitkomsten ECD enquête | een ondersteuningsplan op 4 pagina's

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer.nl, december 2016


Beste Zorgleefplanwijzer,

In november riepen wij op om mee te doen aan onze enquête over het Electronisch Clienten Dossier. Dit heeft veel bruikbare reacties en tips opgeleverd. We hebben ze voor je op een rij gezet. In deze nieuwsbrief lees je ook hoe zorgorganisatie Reinaerde er in slaagde om een ondersteuningsplan van maar vier pagina's te maken. En zo vlak voor de feestdagen geven we je nog een aantal leuke tips mee. 

Hele fijne feestdagen en tot in 2017!

Anne Marie Vaalburg
Zorgleefplanwijzer.nl


Uitkomsten enquête over het Electrisch Clienten Dossier (ECD/EPD)

ecd


Het werken met een Elektronisch cliënten of patiënten Dossier kent nog een flink aantal verbeterpunten, blijkt uit de V&VN enquête van november. De zevenhonderd reacties geven een beeld van de voor- en nadelen van het werken met een electronisch dossier. Laat je stem als eindgebruiker goed horen. Los daarvan blijkt investeren in techniek en middelen hard nodig.

 >>> Lees alle uitkomsten


Tips en recepten voor de feestdagen

kerstTijdens de feestdagen staat er vrijwel altijd lekker en bijzonder eten op het programma. Mensen met dementie kunnen moeite hebben met eten en drinken. Als je kleine hapjes, fingerfood, serveert wordt het voor hen een stuk makkelijker. Deze tip, andere tips en een aantal voorbeeldrecepten vind je op dementie.nl. Lees ze en laat je inspireren.

>>> Lees verder 


Kerstliedjes die iedereen herkent

gezelligZin om tijdens de kerst uit volle borst met clienten te zingen? Kijk dan eens op Spotify. Hier vind je diverse kant en klare afspeellijsten met voor iedereen herkenbare kerstliedjes. Lichten uit, sfeerverlichting aan en zingen maar. De afspeellijst Kerst-herinneringen is een afspeellijst met mooie oud Hollandse kerstliedjes.

>>> Beluister op Spotify


Een ondersteuningsplan op slechts vier kantjes

4kantjesZorgorganisatie Reinaerde neemt deel aan de proeftuinen persoonsgerichte zorg. Zij maakten de cyclus voor ondersteuningsplannen persoonsgericht. Voorheen was het een dik pak papier. Nu staat alles op 4 kantjes. Hoe pakten zij dit aan? 

>>> Lees verder
 


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl.  Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren