logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Registraties geven kwaliteitssignaal

Geplaatst op 01 juli 2015.

Onderwerp: Registratielast
Interview met: Ron Koop
Achtergrond: verpleegkundig specialist
Door: Anne Marie Vaalburg

cordaan1Registraties worden door verpleegkundigen en verzorgenden veelal als last ervaren Maar als ze helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van de zorg kunnen ze ook veel nut hebben. Dat is één van de opvattingen die staan in het standpunt Registratielast van V&VN. V&VN roept verpleegkundigen en verzorgenden op, hun eigen onderwerpen voor kwaliteitsverbetering in te brengen in hun team en daar registraties voor in te zetten. We spraken hierover met Ron Koop, verpleegkundig specialist bij Livio.

Mantelzorgers: Goed mee samenwerken en niet betuttelen!

Geplaatst op 19 april 2015.

Onderwerp: Mezzo test
Interview met: Corina Wintermans
Achtergrond: Verzorgende IG
Door: Anne Marie Vaalburg

corina introVoor haar EVV-opleiding moest Corina Wintermans, verzorgende IG in Den Bosch de test van Mezzo maken over samenwerken met mantelzorgers. Zorgleefplanwijzer.nl sprak met haar nadat ze de test had ingevuld. De test was erg kort en omdat ze zelf ook mantelzorger is, scoorde ze hoog.

Kleinschalig + ECD = een maximaal fijne dag!

Geplaatst op 25 februari 2015.

Onderwerp: Kleinschalig en ECD
Interview met: Marleen Pauw
Achtergrond: verzorgende-IG
Door: Anne Marie Vaalburg

marleen introVerzorgende-IG Marleen Pauw mailt: 'We zijn zijn op onze kleinschalige woningen gestart met het elektronisch cliënten dossier (op de ipad) en dat dwingt ons kritisch te kijken naar de zorgleefplannen en meer te focussen op methodisch werken en cliëntgericht werken. Wij zijn er erg blij mee! Kom eens langs!' Die uitnodiging kon ik niet laten schieten en dus rijd ik op een mistige februari-ochtend naar Tramhuis 32 van de Trambaan in Nieuwe Niedorp.

Minder registreren, meer kwaliteit!

Geplaatst op 25 april 2014.

Onderwerp: Registratielast
Interview met: Cordaan
Door: Anne Marie Vaalburg, Zorgleefplanwijzer.nl

cordaanregistratieVerpleegkundigen en verzorgenden vinden dat ze veel te veel moeten registreren. Dit gaat ten koste van de zorg. Dit bleek uit een enquête die V&VN in samenwerking met de NOS begin 2014 hield. Ook het zorgleefplan is in sommige organisaties een dik boekwerk vol formulieren. We gingen  op bezoek bij Cordaan waar het persoonlijk plan, zoals het zorgleefplan bij hen heet, mét succes, enorm is afgeslankt en daarmee de registratielast is afgenomen.

Op reis met de U-BAAN

Geplaatst op 25 oktober 2013.

Onderwerp: Werken met het zorgleefplan
Methode: Op reis met de U.BAAN
Interview met: Alice van der Heijden en Marijke Notermans

ubaan introDe invoering van en het werken met het Zorgleefplan is onderwerp van allerlei discussie. Alice en Marijke  ontwikkelden de methode U.BAAN een werkvorm om teams in de zorg met elkaar in gesprek te brengen. Deel 1: een thuiszorgteam aan de slag met cliëntgericht werken.

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload