logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Hoezo illegale lijstjes?

Geplaatst op 12 juli 2013.

Onderwerp: Opleiding tot contactverzorgende
Interview met: Ellen Goossen
Organisatie: Zorggroep Sint Maarten
Door: Anne Marie Vaalburg

groepwaaierZe is vooral beter geworden in het voeren van lastige gesprekken. Voor collega's maakte ze zelfs een handige communicatiewaaier, die momenteel wegens succes al wordt bijgedrukt. En illegale lijsten? Die zijn juist nuttig. Zorgleefplanwijzer.nl sprak met Ellen Goossen werkzaam bij de Zorggroep Sint Maarten over haar opleiding tot contactverzorgende.

De contactverzorgende als belangenbehartiger van de cliënt

Geplaatst op 26 februari 2013.

Onderwerp: De contactverzorgende als belangenbehartiger van de cliënt
Interview met: Ria Leliveld, opleidingsadviseur
Organisatie: Zorggroep Sint Maarten
Door: Anne Marie Vaalburg

stmaartenHoe kun je het zorgleefplan inzetten om de kwaliteit van je organisatie te vergroten? Daarover sprak zorgleefplanwijzer.nl met Ria Leliveld, opleidingsadviseur bij de Zorggroep Sint Maarten. Zowel in de leergang Contactverzorgende die sinds 2011 loopt, als de leergang Medewerker maatschappelijk zorg die in maart van start gaat, is het zorgleefplan een belangrijk instrument.

André Rieu en bingo beu

Geplaatst op 23 april 2013.

Onderwerp: Alternatieve activiteiten met cliënten
Interview met: Marleen Pauw
Achtergrond: Verzorgende IG-student
Door: Anne Marie Vaalburg

alternatief introZijn jullie de dvd van André Rieu, het krantlezen, sjoelen en de bingo ook zo beu? Dit vroegen Klaaske, Christa, Elles en Marleen, Verzorgende IG-studenten aan elkaar. Omdat er in de lessen nog weinig aandacht aan welzijn wordt besteed, sloegen ze de handen in elkaar. Voor de kwaliteitsdag van school bedachten zij een workshop waarin je ideeën kunt opdoen voor àndere activiteiten met je cliënten. Zorgleefplanwijzer.nl sprak met Marleen Pauw.

Mantelzorg: niks haasten, niks verplichten!

Geplaatst op 02 september 2014.

Onderwerp: Mantelzorg
Interview met: Ria Bos
Achtergrond: EVV'er, deelnemers Perfecto training
Door: Anne Marie Vaalburg

bijria1Familie die in het weekend het ontbijt verzorgt, een verzorgende wiens man komt koken voor bewoners. Mooie voorbeelden van de participatiesamenleving. En een goede reden om te bellen met EVV-er Ria Bos en haar te vragen naar het geheim van dit succes. Ria werkt in een kleinschalige woonvorm met acht somatische bewoners. Voor het verbeterproject voor haar Perfecto-opleiding betrok ze de familie bij het verzorgen van het ontbijt.

Niet iedereen is overbelast

Geplaatst op 26 februari 2013.

Onderwerp: Samenwerken met familie (Samenredzaamheid)
Interview met: Sis Hoek, (ex-)cliëntenraadslid
Organisatie: Holdert, Emmen
Door: Anne Marie Vaalburg

holdertCliëntenraadsleden behartigen de belangen van cliënten in de zorg. Veel cliëntenraadsleden zijn ook familielid van een cliënt. Hoe kan een cliëntenraad prettige samenwerking met familie stimuleren? Daarover vertelt Sis Hoek, (ex-)cliëntenraadslid van verzorgings/verpleeghuis Holdert in Emmen, onderdeel van zorggroep Leveste Middenveld en deelnemer van de werkplaats Samenredzaamheid.

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload