logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

De wens van een bewoner

Locatie: Woonzorgcentrum 't Hamersveld in Leusden
Onderwerp: De wens van een bewoner - huiskamergesprekken
Door: Sonja Zwemmer, verzorgende

sonjaOm vraaggericht te kunnen werken en om in te gaan op de wensen van bewoners heeft Sonja Zwemmer een huiskamergesprek georganiseerd in de vorm van een High Tea. Met dit bijzondere initiatief won Sonja in 2007 de V&VN Zorgaward. Huiskamergesprekken zijn een uitstekend hulpmiddel als het gaat om het werken met Zorgleefplannen.

In ons werk krijgen we te maken met vraaggericht werken. Om onze bewoners aan het praten te krijgen, heb ik een huiskamergesprek georganiseerd. Met steun van het management mondde dit eerste huiskamergesprek uit in een high tea voor alle bewoners.
Mijn indruk is dat bewoners in een groep meer durven te zeggen dan als ik hen op de man afvroeg wat hun wensen zijn. Tijdens een huiskamergesprek kan je er echt goed voor gaan zitten en komen er wensen boven tafel die de hele afdeling aan gaan.

Groot succes

De huiskamergesprekken zijn een groot succes. Een voorbeeld hiervan is het pannekoekenfeest. In het huiskamergesprek hadden de bewoners verteld dat zij graag weer eens echte zelfgebakken pannekoeken wilden eten. Dus stond ik laatst samen met mijn collega 175 pannekoeken te bakken voor alle bewoners, verzorgenden, vrijwilligers, familie en kinderen. Ik kon geen pannekoek meer zien, maar het was meer dan de moeite waard!

> Meer informatie over het huiskamergesprekken.
> Bij downloads (publicaties, artikelen) kun je een interview vinden met Sonja Zwemmer (StingNieuws, juni 2007)

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload