logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Door de vragengenerator meer aandacht voor de vraag achter de vraag

Onderwerp: De vraag achter de vraag
Interview met: Peter de Klein (beleidsmedewerker) en Marjolein Post (coördinator zorgleefplan)
Organisatie: Saffier De Residentiegroep
Door: Anne Marie Vaalburg

saffierresidentie1Wat hebben we verschillende groepen cliënten te bieden en welke competenties passen daarbij? Die vraag heeft Saffier De Residentiegroep zich gesteld. Op basis van de antwoorden hebben zij zorgarrangementen samengesteld. De volgende stap: verzorgenden ondersteunen deze arrangementen samen met de cliënt op maat in te vullen.

Wat was voor jullie de aanleiding om zorgarrangementen uit te werken?

Om verschillende redenen wilden we scherper weten wat onze cliënten nodig hebben en wat dit van ons vraagt als organisatie. In de dagelijkse praktijk vertroebelt het zicht hierop nogal eens. Krijgt een cliënt nou meer zorg omdat hij wat assertiever is, of heeft hij het echt nodig? Verzorgenden hebben over het algemeen een groot rechtvaardigheidsgevoel, ze vinden het lastig om minder vaak binnen te lopen bij iemand met ZZP 3 dan met ZZP 6.

Reden voor ons dus om te onderzoeken welke zorghandelingen eigenlijk bij alle cliënten van een bepaalde doelgroep voorkomen. Om zo te komen tot haast objectief passende zorgarrangementen. Je moet bij zorgarrangement dan denken aan een uitgeschreven lijst van zorghandelingen waaraan ook een gemiddelde tijd hangt: ADLzorg, medicijnen uitdelen, maar ook aan begeleidende activiteiten zoals het doornemen van de dagstructuur met een cliënt, et cetera.

Wat hebben deze arrangementen opgeleverd?

Vooral transparantie en dat heeft effect op verschillende niveaus. De beschrijving van de zorgarrangementen in handelingen en bijbehorende competenties van medewerkers laat aan de buitenwereld duidelijk zien welke kwaliteit wij bieden. Dit is met name in het gesprek met zorgverzekeraars belangrijk.

Voor verzorgenden werken de arrangementen ook verhelderend. Ze kunnen bijvoorbeeld op gezette tijden kijken of ze meer of minder zorg leveren dan het arrangement voorschrijft. Dit helpt bij reflectie: is het structureel? Moet er een ander ZZP worden aangevraagd? Geven we wel zorg passend bij de behoeftes van de cliënt en zijn we daarin betrouwbaar? De verzorgenden hebben ons teruggegeven dat het duidelijk is geworden wat het betekent om met ZZP's te werken. Zoals een EVV ‘er laatst treffend zei: 'Nu weet ik dat voldoende heb gedaan voor deze cliënt en ga dus met een tevreden gevoel de deur uit'.

saffier2

Het gevaar van arrangementen is standaard zorg. Hoe zit dat bij jullie?

Dat klopt inderdaad. Nu we de arrangementen zo mooi in kaart hebben, moeten we oppassen dat we niet achterover gaan leunen. We willen dat het zorgleefplan echt van de cliënt zelf is. Om die reden hebben we op alle locaties van Saffier ‘dossierchecks' gedaan. We hebben gekeken hoe begrijpelijk het zorgleefplan is geschreven. Herkent de cliënt zich hierin? Is er een relatie tussen de vraag van de cliënt en de acties?
We hebben geconstateerd dat de zorgleefplannen nog best vaak vanuit de verzorgende en vanuit beperkingen zijn geformuleerd in plaats vanuit de vragen van de cliënt.

Wat gaan jullie hieraan doen?

Het blijkt voor verzorgenden toch best lastig om echte wensen van cliënten boven water te krijgen. We werken daarom samen met hen aan een Vragengenerator, een digitaal programma waarin per fase van de zorgverlening vragen en antwoorden zijn voorgeprogrammeerd. In de vragengenerator willen we bijvoorbeeld de volgende vragen opnemen: Wat zijn uw hobby's? Hierbij geven wij vijftien opties aan om uit te kiezen en een vrij tekstveld om te schrijven als de hobby er niet bij zit. Bent u een ochtend of avond mens? De keuze kan aangeklikt worden. Houdt u van gezelschap of bent u liever alleen? Ook hier kan men kiezen.

Zou u nog een rol willen vervullen in de groep waar u woont voor bijvoorbeeld uw medebewoners? Waar denkt u aan? Zijn er dingen die u graag zou willen maar nog niet kunt doen? Wat zijn op dit moment belangrijke personen/contacten voor u?
Hiermee krijgen we zicht op hoe de cliënt zijn dag wil invullen. In het zorgleefplan worden afspraken gemaakt welke bijdrage de medewerkers en mantelzorgers leveren aan de beantwoording van deze vraag.

De vragengenerator bevindt zich nog in de pilotfase. Wat wij als grote meerwaarde zien is dat de medewerker niet alle vragen op het moment zelf hoeft te bedenken en daardoor ruimte heeft om aandacht te geven aan de vraag achter de vraag.

Lees ook:

 

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload