logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Mantelzorgers: Goed mee samenwerken en niet betuttelen!

Onderwerp: Mezzo test
Interview met: Corina Wintermans
Achtergrond: Verzorgende IG
Door: Anne Marie Vaalburg

corina introVoor haar EVV-opleiding moest Corina Wintermans, verzorgende IG in Den Bosch de test van Mezzo maken over samenwerken met mantelzorgers. Zorgleefplanwijzer.nl sprak met haar nadat ze de test had ingevuld. De test was erg kort en omdat ze zelf ook mantelzorger is, scoorde ze hoog.

De Mezzo test

De test gaat over de vier taken die je hebt als je samenwerkt met mantelzorgers. Allereerst zijn mantelzorgers soms zelf ook cliënt, als ze overbelast raken bijvoorbeeld, dan ondersteun je ze. Als de mantelzorger heel veel praktische zorg geeft aan de cliënt dan werk je met ze samen. Als de mantelzorger veel weet van hoe je het beste voor de cliënt kunt zorgen, of hoe je de cliënt het beste kunt benaderen dan stem je met ze af en ten slotte is de mantelzorger allereerst iemands partner, kind of vriend, dan is het ook jouw rol te zorgen dat die relatie kan blijven bestaan, dit noemen we ook wel faciliteren. Als je de test invult, kun je zien wat jij al goed doet en waar je nog aandacht aan kunt besteden.

Corina: mantelzorgers zoveel mogelijk betrekken

corinaCorina werkt in het verzorgingshuis, uit haar verhaal blijkt dat ze vooral bezig is met het samenwerken en afstemmen met de mantelzorger. Ze vertelt: Op de EVV-opleiding zijn we op twee manieren bezig met het belang van de mantelzorger. Allereerst staat de cliënt centraal en dus is de mantelzorger ook belangrijk, want die speelt een belangrijke rol in het leven van de cliënt. Ik betrek ze dus zoveel mogelijk overal bij.

Dit doe ik door regelmatig te bellen, mailen of even binnen te lopen als ze op bezoek zijn. Ik informeer ze als er iets aan de hand is, vraag ze bijvoorbeeld zeep te halen en overleg over het inschakelen van bijvoorbeeld een psycholoog. Ik zorg dat ze me kennen, dan krijg je sneller dingen voor elkaar en zo loopt de zorg om de bewoner zo goed mogelijk.
Ik ben zelf ook mantelzorger, dus ik weet dat het belangrijk is om afspraken na te komen en bereikbaar te zijn.

Vaste contactmomenten

We hebben ook vaste contactmomenten met de mantelzorger, dat is in onze organisatie goed geregeld. We gaan op bezoek als de cliënt nog thuis woont en zien de mantelzorger daarna op vaste momenten voor het bespreken en evalueren van het zorgleefplan.

Omslag naar participatiemaatschappij

De tweede reden waarom we op de EVV-opleiding aandacht besteden aan de mantelzorger is vanwege de omslag naar de participatiemaatschappij. Die omslag moeten we in onze organisatie nog helemaal maken. We nemen erg veel uit handen van de cliënt en mantelzorger en betuttelen misschien teveel. Afwassen voor de cliënt is bijvoorbeeld zoiets. Als de familie er is, kunnen zij dat ook best doen.

EVV-opleiding helpt

De EVV-opleiding helpt me bij het voeren van het gesprek hierover. Pas vroeg een familielid bijvoorbeeld of ik iets aan de keuken kon vragen voor een cliënt. Vroeger zou ik daar niet over hebben nagedacht en hebben gezegd: 'Natuurlijk, dat doe ik wel even'. Nu heb ik gevraagd of ze het zelf wilden doen. Dat was best lastig, maar het lukte me wel.

Verwachtingen mantelzorger

Daar zat ook een vraag over in de test: De mantelzorger weet wat hij of zij kan verwachten. Dat is bij ons nog niet zo. Hier mag de organisatie ons nog wat beter in ondersteunen. Bijvoorbeeld in een welkomstfolder iets zeggen over wat we wel en niet doen en wat we van familie verwachten. Anders moet iedere verzorgende dat gesprek telkens opnieuw met de familie aangaan.

De test was eigenlijk wel erg kort, ik had er wat meer van verwacht. Maar dat komt misschien ook omdat ik al veel werkervaring heb èn zelf mantelzorger ben.

Wil jij de Mezzo-test ook doen? Kijk hier.

Reageren?

We vinden het leuk om reacties te ontvangen. Je kunt reageren onder dit artikel.

Lees ook:

>>> Meer praktijkvoorbeelden

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload