logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Kleinschalig + ECD = een maximaal fijne dag!

Onderwerp: Kleinschalig en ECD
Interview met: Marleen Pauw
Achtergrond: verzorgende-IG
Door: Anne Marie Vaalburg

marleen introVerzorgende-IG Marleen Pauw mailt: 'We zijn zijn op onze kleinschalige woningen gestart met het elektronisch cliënten dossier (op de ipad) en dat dwingt ons kritisch te kijken naar de zorgleefplannen en meer te focussen op methodisch werken en cliëntgericht werken. Wij zijn er erg blij mee! Kom eens langs!' Die uitnodiging kon ik niet laten schieten en dus rijd ik op een mistige februari-ochtend naar Tramhuis 32 van de Trambaan in Nieuwe Niedorp.

Marleen haalt me op bij de receptie, samen met Lizzy, een klein wit hondje dat Marleen vaak naar haar werk vergezelt. En, dus ook gemist wordt als ze eens niet mee is. De zes bewoners (en de poes!) van de kleinschalige woonvorm zijn net klaar met de koffie als ik binnen kom en enkele van hen staan op om iets anders te gaan doen, met een familielid naar buiten, een sigaretje roken met een vrijwilliger. Met Marleen schuif ik aan bij de overgebleven bewoners, aan tafel demonstreert ze me enthousiast het nieuwe digitale zorgleefplan.

Van los zand naar methodisch werken

marleen2Tot voor kort werd nog met een papieren dossier gewerkt. Marleen vertelt: 'Alles zat erin hoor, de zorgdoelen, de mdo-verslagen, de ingevulde risicosignaleringsformulieren, de dagrapportage. Maar alles zat achter een apart tabblad en daarmee had het ook niet echt verband met elkaar, het was los zand. De dagrapportage 'mevrouw had een pittige dag' had weinig te maken met de zorgdoelen die waren opgesteld.

Impuls

Marleen laat zien dat het methodisch werken door het nieuwe electronisch zorgdossier echt een impuls heeft gekregen: 'Als je gaat rapporteren, heb je alle doelen overzichtelijk voor je op het scherm. Je rapporteert op de doelen waarop iets veranderd is of iets bijzonders te melden valt. Degene die de rapportage leest, kan door naast de rapportage op een paperclipje te klikken, terugklikken naar het bijbehorende doel.'

Standaarddoelen passen niet altijd

Het systeem waarmee gewerkt wordt is Nedap. Dit systeem geeft deels standaarddoelen en acties weer, maar heeft ook de mogelijkheid om eigen doelen en acties op te stellen. Dat is belangrijk want niet alle standaarddoelen zijn van toepassing op de cliënten. Bij valrisico wordt bijvoorbeeld als standaarddoel het dragen van stevig schoeisel als actie genoemd. Eén van de bewoners draagt echter helemaal niet graag schoenen en is door zijn dementie hier ook niet goed toe te motiveren.

Het systeem geeft goede evaluatievragen per doel: is het resultaat behaald? Zijn afspraken nagekomen? Is tijdig op risico's ingespeeld? Is de cliënt tevreden over het resultaat? Zijn de behoeftes of wensen veranderd? En: wat zijn vervolgacties?

Verzorgenden betrokken bij de vormgeving

marleen1Marleen is ook enthousiast over hoe het ECD geïntroduceerd is in de organisatie. Verschillende verzorgenden zijn intensief betrokken bij de vormgeving. Nedap heeft bepaalde vaste elementen, maar er konden ook eigen onderdelen aan toegevoegd worden. Zo is er bijvoorbeeld op verzoek een wondbehandelformulier toegevoegd. Daarnaast zijn alle medewerkers geschoold in de vier domeinen en in de technische kant van het ECD.

Ik ben onder de indruk van de voorbeelden die Marleen laat zien. Wat me opvalt is dat er wordt gezocht naar een evenwicht tussen cliëntgericht werken en dat wat vanuit de verzorging wordt gezien als goed voor de cliënt.

Eén bewoonster ligt erg graag op bed. In het zorgplan staat afgesproken dat men haar daar ook niet in belemmert. Wel wordt geprobeerd te voorkomen dat haar dag-nachtritme omdraait. Ze wordt zoveel mogelijk bij de maaltijden betrokken, en overdag blijven de gordijnen op haar kamer open. Ook is er extra aandacht voor decubitus.

Kleinschalig + ECD = een maximaal fijne dag voor de bewoner

Uit alle voorbeelden die Marleen geeft, blijkt hoe de kleinschalige omgeving ervoor zorgt dat de bewoners goed gekend worden. Bij verschillende bewoners is rustgevende medicatie afgebouwd, gewoon omdat signalen dat iemand onrustig wordt tijdig herkend worden, zodat er op maat gereageerd kan worden, door iemand af te leiden, mee te nemen naar een rustiger plekje of te betrekken bij een activiteit. De succesformule hier is volgens mij: kleinschalig + ECD = een maximaal fijne dag voor de bewoner.

Reageren?

Wat vind je van deze aanpak? Kun jij er iets mee? Je kunt reageren onder dit artikel.

Lees ook:

>>> Nedap Healthcare
>>> Meer praktijkvoorbeelden

 

 

 

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload