Komt de wens van de cliënt echt aan bod?

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

kop

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, maart 2012

100000

Beste Zorgleefplanwijzer,

Om Zorgleefplanwijzer.nl actueel te houden werken we sinds kort samen met KMBV. Zij begeleiden organisaties bij het invoeren van het zorgleefplan.

Zorgleefplanwijzer.nl bezocht hun expertmeeting en tekende voor jullie het prikkelende verhaal van Floris Hurts op. Hij stelde de kritische vraag: doen we nu echt iets met wensen van cliënten?

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


PS: wist je dat zorgleefplanwijzer al bijna 100.000 unieke bezoekers heeft? Het team van Zorgleefplanwijzer.nl viert dit met een taartje!


Zorgleefplan in de tweede fase: welke nieuwe diensten zijn ontwikkeld?

fase2Het zorgleefplan is geïmplementeerd. Iedereen heeft het nieuwe dossier in zijn vingers. Maar is er ook daadwerkelijk iets veranderd in de geleverde zorg? Zijn er nieuwe diensten ontwikkeld? En hoe kun hierin maatwerk leveren zonder dat je een oneindig (onhaalbaar) aanbod creëert? Deze interessante vragen kwamen aan bod tijdens de eerste bijeenkomst van het Landelijk Expertpanel Zorgleefplan van KMBV. >>> Lees verder

 


Wensen bespreken bij een kopje thee

wenstafelGezellig met zijn allen met een pot thee kijken welke wensen er leven onder bewoners en daar ter plekke een oplossing voor vinden, dat is hoe een Wenstafel naar idee van Willeke Geerts eruit ziet. Zorgleefplanwijzer.nl sprak met haar.
>>> Lees verder

 


 

Het forum: een bron van kennis!

denkmeeKijk jij wel eens op het forum van zorgleefplanwijzer? Er worden regelmatig interessante zaken uitgewisseld! Lees bijvoorbeeld eens onderstaand antwoord van Desiree Bierlaagh op de vraag van Dineke over de rollen die je als verzorgenden speelt bij het werken met het zorgleefplan
>>> Lees verder

Een veel gestelde forumvraag: voorbeelden van een zorgleefplan
Veel van onze bezoekers zoeken voorbeelden van zorgleefplannen. Die vind je bij de downloads, oningevulde, ingevulde, van alles. Neem een kijkje.


Help mee de forumvragen van anderen te beantwoorden


De vraag achter de vraag

saffierWat hebben we verschillende groepen cliënten te bieden en welke competenties passen daarbij? Die vraag heeft Saffier De Residentiegroep zich gesteld. Op basis van de antwoorden hebben zij zorgarrangementen samengesteld.
De volgende stap is verzorgenden te ondersteunen deze arrangementen samen met de cliënt op maat in te vullen. Zorgleefplanwijzer.nl sprak met Peter de Klein, beleidsmedewerker, en Marjolein Post, coördinator Zorgleefplan.
>>> Lees verder


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de ontwikkelingen rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Via deze nieuwsbrief informeren we je regelmatig over toevoegingen op de site. Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven