Mensen hebben mensen nodig: Samenredzaamheid

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

kop

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, mei 2012

Beste [NAME],

annemarie

Mensen hebben mensen nodig, dat geldt zeker voor kwetsbare ouderen. Met mensen om je heen word je minder snel eenzaam.

Zorgleefplanwijzer.nl start een project over Samenredzaamheid stimuleren: het in kaart brengen en versterken van het netwerk van de cliënt. Doe mee met de Werkplaats Samenredzaamheid en met de enquête over dit onderwerp.

Veel leesplezier! 
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Dementie: wat mag je van familie verwachten?

vergetenWat maakt het zorgen voor mensen met dementie in de thuissituatie zo zwaar? Wat mogen we verwachten van familie van mensen met dementie? Hoe kunnen we hen helpen hun waardevolle rol te behouden ook na opname in het verpleeghuis?

De DVD 'Meer dan vergeten' laat zien hoe twee migrantenfamilies omgaan met de dementie van hun vader of moeder. Heel geschikt voor discussies op school of in het team. >>> Lees meer


Werkplaats Samendredzaamheid, doe mee!

werkenHoe kunnen verzorgenden de samenredzaamheid van de cliënt en zijn netwerk ondersteunen? Met die vraag gaan we aan de slag in de werkplaats Samenredzaamheid.

Zorgleefplanwijzer.nl zoekt verzorgenden of EVV-ers die hier ervaring mee hebben. >>> Lees de oproep

 


Enquête: Wat doe jij al met naasten?

vraagtekennwEen netwerk van mensen om je heen voorkomt dat je eenzaam wordt en misschien zelfs depressief. Samenredzaamheid lijkt daarom een beter idee dan zelfredzaamheid. Zorgleefplanwijzer.nl start een project over het stimuleren van Samenredzaamheid: het in kaart brengen en versterken van het netwerk van de cliënt. Aan het begin van dit project willen we jullie een aantal vragen stellen. Wat doe jij al met naasten van de cliënt? En wat heb je nodig om prettig met hen samen te werken? Doe je mee met de enquete? Onder de respondenten verloten we 10 werkboeken 'Samenwerken aan kwaliteit van leven'
>>> Naar de enquête


Nieuw: dossier Samenredzaamheid

naastenZorgleefplanwijzer.nl heeft nu alle kennis rondom het thema samenwerken met naasten gebundeld. In dit dossier vind je vele nuttige tips. Onder andere de lesbrief De zorg gaat door! Leerzame ontmoetingen.Deze lesbrief beschrijft wat jij als verzorgende moet kunnen om goed samen te werken met naasten. De lesbrief staat boordevol werkvormen en oefeningen, over lastige communicatie met mantelzorgers, over draaglast en draagkracht, een checklist waarmee je bijvoorbeeld kunt onderzoeken: Zijn mantelzorgers eigenlijk wel welkom bij ons? Enzovoort, doe er je voordeel mee! >>> Lees meer


Maak gebruik van ons forum

forumHet forum wordt momenteel vooral gebruikt om aan collega's voorbeelden te vragen. Op de vraag naar een voorbeeld werd ruim 27.000 keer geklikt!!! Wist je dat er op Zorgleefplanwijzer.nl ook voorbeelden staan? Kijk eens in het downloadcentrum onder Voorbeelden. Je vindt er zowel lege als ingevulde voorbeelden, van Actiz, Imoz en Artemea en van collega's uit de praktijk. Heb jij zelf een vraag? Plaats hem op het forum!

 


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de ontwikkelingen rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Via deze nieuwsbrief informeren we je regelmatig over toevoegingen op de site. Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven