Wie is de eigenaar van het zorgleefplan?

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

kop

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, juni 2012

Beste [NAME],

annemarie

Wie is eigenaar van het zorgleefplan, de client of de organisatie? Een veelgestelde vraag aan zorgleefplanwijzer. Lees het antwoord in deze nieuwsbrief. We weten veel, maar jullie als lezer weten nog veel meer.
Daarom willen we samen met jullie een FAQ lijst maken. Doe je mee? Stuur je vraag over het zorgleefplan (met of zonder antwoord) aan ons. Alvast bedankt.

Zon op al je wegen toegewenst!
Hartelijke groet,

Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Wie is de eigenaar van het zorgleefplan? De cliënt of de organisatie?

werkdatraaktWie is eigenaar van het zorgleefplan, de cliënt of de organisatie? Deze vraag stellen veel lezers aan zorgleefplanwijzer.nl. Wetgeving en richtlijnen doen hier geen keiharde uitspraken over, maar geven wel veel aanwijzigingen hoe met het zorgleefplan om te gaan.

Zorgleefplanwijzer geeft een antwoord.
>>> lees verder


Wenstafels genomineerd voor Nationale Zorgvernieuwingsprijs

wenstafelGezellig met zijn allen met een pot thee kijken welke wensen er leven onder bewoners en daar ter plekke een oplossing voor vinden, dat is hoe een Wenstafel naar idee van Willeke Geerts eruit ziet. Dit bijzondere initiatief is genomineerd voor de Nationale Zorgvernieuwsingsprijs 2012.
>>> Lees meer


Doe net als Marjan mee aan de Werkplaats Samenredzaamheid

marjanHoe kunnen verzorgenden de samenredzaamheid van de cliënt en zijn netwerk ondersteunen? Met die vraag gaan we aan de slag in de werkplaats Samenredzaamheid. Eén van de eerste aanmeldingen kwam van Marjan. Marjan is werkzaam bij Icare als coördinator. Samen met met collegacoördinatoren bezig de samenwerking met mantelzorgers en familie te verbeteren. We zijn nog op zoek naar deelnemers voor de Werkplaats, vooral thuiszorgmedewerkers. Doe jij ook mee? >>> Lees verder

 


Nieuw: Zorg voor Beter kennisplein

zvbnw

 

Alle informatie van de Zorg voor Beter website is vanaf nu te vinden op het Zorg voor Beter kennisplein. Er is hier een vindplaats, een werkplaats en heel veel informatie over het verbeteren van de langdurende zorg voor de verpleging, verzorging en zorg thuis. Bekijk de kennismakingsvideo om te zien wat de site je allemaal te bieden heeft. >>> Lees meerOpleiding en training rondom het zorgleefplan

Zorgleefplanwijzer.nl ondersteunt je bij de implementatie van zorgleefplannen. In ons downloadcentrum vind je op de dagelijkse praktijk gerichte publicaties. Via praktijkvoorbeelden laten we je zien hoe je collega's het aanpakken. Heb je behoefte aan meer? Op zoek naar een opleiding of training? KBMV heeft een scholingsaanbod voor verzorgenden, leidinggevenden en bestuurders rondom het zorgleefplan. Ook op maat. >>> Lees meer

kmbv_nieuwsbrief


Enquête Samenredzaamheid: maak kans op een boek!

vraagtekenWat vind jij de belangrijkste rol van naasten? Dat is één van de vragen in de enquete samenredzaamheid. Uit de reacties tot nu toe zien we dat taken als toiletbezoek en het geven van eten niet bij naasten hoort. Ze moeten juist zorgen voor gezelligheid is de opinie. Hoe denk jij hierover?

Doe mee met de enquete en maak kans op één van de 10 werkboeken 'Samenwerken aan kwaliteit van leven'. >>> naar de enquête


Wat staat er op de agenda?

eventsDe komende tijd staan er weer veel interessante en leerzame bijeenkomsten op het programma. 
We hebben ze voor je op een rij gezet.

>>> raadpleeg de agenda

 


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de ontwikkelingen rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Via deze nieuwsbrief informeren we je regelmatig over toevoegingen op de site. Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven