Efficiënt en cliëntgericht

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
kop

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, december 2012

Beste [NAME],

kerstboomEfficiënt en cliëntgericht, zo willen we werken in 2013! Je leest erover in het praktijkvoorbeeld over het MDO mèt de cliënt. Ook zijn we op zoek naar een effciënte en cliëntgerichte zorgkaart. Weinig invulwerk, maar wel de juiste informatie om bij de cliënt aan de slag te kunnen. Wil je aan de slag met time-management, meld je aan voor de Tijdwerkplaats!

Maar eerst: een fijne tijd rond kerst en oud en nieuw!

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Praktijkvoorbeeld: MDO mét de cliënt: cliëntgerichter en efficiënter

kaloramaJe cliënt uitnodigen bij het multidisciplinair overleg (MDO) is een goed middel om je zorg nog cliëntgerichter in te richten. Zorgleefplanwijzer.nl sprak hierover met Ilse Nales, hoofd van de Wolfsberg een somatiekafdeling van Verpleeghuis Kalorama in Beek Ubbergen.
>>> Lees meer


Omgaan met tijd in de verzorging. Praat mee!

werkplaatstijdZou je de cliënt meer aandacht willen geven, maar de tijd ervoor ontbreekt? Heeft jouw werkdag te weinig uren? De schaarste in de zorg zal de komende tijd nog toenemen. In het project Tijd voor zorg, zorg voor tijd onderzoeken we hoe je dat als verzorgende kan aanpakken. Praat mee op 12 februari en/of lees hoe Stichting vrijwaard het zorgleefplan inzet om met tijdsproblemen om te gaan.
>>> Lees verder


Op zoek naar een zorgkaart

jeanette

Hoe zorg je dat de afspraken uit het zorgleefplan overzichtelijk op een rij staan, zodat elke verzorgende er mee uit de voeten kan in haar werk?

Veel zorgorganisaties werken met een zorgkaart of adl-lijst. Jeanette Berkenbosch, Hoofd Eenheid bij Zorgpalet in Hoogeveen is niet tevreden over hun exemplaar.

>>> Lees verder


Veel gestelde vragen rondom het zorgleefplan

vraag-2Waar vind ik een voorbeeld van het zorgleefplan? Is ondertekenen van het zorgleefplan verplicht? Wie is de eigenaar van het zorgleefplan? Welk niveau medewerker mag een zorgleefplan schrijven? Regelmatig ontvangen wij vragen over en rondom het zorgleefplan. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet bij? Maak gebruik van het forum of stuur ons een bericht.
>>> Lees verder

 


Gezocht: vernieuwers in de ouderenzorg

innovatieBen jij voortdurend op zoek naar mogelijkheden om jouw zorg te laten aan sluiten bij wat voor de cliënt belangrijk is? Lukt het jou om creatieve oplossingen te vinden om de kwaliteit van leven van cliënten nog beter te ondersteunen? Dan is het project Innovatiekracht iets voor jou!  

>>> Lees meer

 


 

Ter inspiratie

>>> Een fiets, een bushalte en een traincoupe. De nieuwe beleefwereld van verpleeghuis Stellinghaven slaat aan bij dementerenden. Een mooi voorbeeld van belevingsgerichte zorg.

>>> iPad app voor hulp aan dementerende ouderen wint HKU-Award 2012.

>>> Wil je alvast wat plannen maken voor 2012? Raadpleeg dan onze agenda

Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de ontwikkelingen rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Via deze nieuwsbrief informeren we je regelmatig over toevoegingen op de site. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wil je je uitschrijven? Klik hier