Win een reispakket

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

kop

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, februari / maart 2013

Beste [NAME],

Het is weer gelukt, een nieuwsbrief boordevol inspiratie: bewegen, overbelaste mantelzorgers (of niet?), de contactverzorgende als fakkeldrager, reispakket voor mentaal welbevinden.... Veel leesplezier.

En misschien kun jij ons helpen. We zijn op zoek naar een zorgleefplan bruikbaar voor het revalidatiecentrum èn naar quizvragen over het zorgleefplan. Doe mee en win een reispakket!

Alvast bedankt voor je input.

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nl


Beweging in het zorgleefplan: praat mee!

bewegingWerk je in een verzorgings- of verpleeghuis? En stimuleer jij bewoners om (meer) te bewegen? Praat dan mee op donderdag 7 maart in de expertbijeenkomst van het project 'In beweging met het zorgleefplan" van V&VN, ActiZ, KNGF en LOC Zeggenschap in zorg.
Deelname is gratis!

>>> Lees meer


Stuur een quizvraag in en win een reispakket

winOm het onderwerp Zorgleefplan op een speelse wijze te behandelen in bijvoorbeeld lessen op ROC's of teambesprekingen willen we graag met jullie hulp een leerzamequiz maken.

Heb jij een leuk idee voor quizvragen? Tip: laat je inspireren door je eigen vragen rondom het zorgleefplan. Onder de inzenders verloten we vijf Reispakketten Mentaal Welbevinden. Uiteraard is de quiz straks ook op Zorgleefplanwijzer.nl te vinden.

>>> Stuur je vraag


Niet iedereen is overbelast

holdertCliëntenraadsleden behartigen de belangen van cliënten in de zorg. Veel cliëntenraadsleden zijn ook familielid van een cliënt. Hoe kan een cliëntenraad prettige samenwerking met familie stimuleren? Daarover vertelt Sis Hoek, (ex-)cliëntenraadslid van verzorgings/verpleeghuis Holdert in Emmen, onderdeel van zorggroep Leveste Middenveld en deelnemer van de werkplaats Samenredzaamheid.

>>> Lees verder


De contactverzorgende als fakkeldrager

zgstmaartenHoe kun je het zorgleefplan inzetten om de kwaliteit van je organisatie te vergroten? Daarover sprak zorgleefplanwijzer.nl met Ria Leliveld, opleidingsadviseur bij de Zorggroep Sint Maarten. Zowel in de leergang Contactverzorgende die sinds 2011 loopt, als de leergang Medewerker maatschappelijk zorg die in maart van start gaat, is het zorgleefplan een belangrijk instrument. >>> Lees verder


Reispakket Mentaal Welbevinden

reispakketTip: Weet je niet goed hoe je aandacht voor mentaal welbevinden in je drukke werkschema in kunt passen?

Vilans heeft een pakket met allerlei hulpmiddelen om met je cliënt of met je team met dit inderwerp aan de slag te gaan.

>>> Lees verder

 


Zorgleefplan voor revalidatieafdeling?

vraagtekenLezers van zorgleefplanwijzer.nl zoeken een zorgleefplan-format voor de revalidatieafdeling. Het model zorgleefplan is te weinig toekomstgericht en teveel gericht op het leiden van een leven zoals thuis in het verpleeghuis of verzorgingshuis. Andere modellen meten vooral wat de revalidant kan en hebben te weinig oog voor de behoeftes van de revalidant met het oog op zijn toekomst thuis. >>> Lees verder


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de ontwikkelingen rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Via deze nieuwsbrief informeren we je regelmatig over toevoegingen op de site. Mocht je geen gebruik meer willen maken van onze nieuwsbrief, dan kun je je uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven