Familieparticipatie

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.

 
header-nieuwsbrief

Zorgleefplanwijzer nieuwsbrief, februari 2014

Beste Zorgleefplanwijzer,

Wil jij beter samenwerken met familie van je cliënt? Duik dan eens in deze nieuwsbrief boordevol tips en ervaringsverhalen. Eén ding is zeker: je werk wordt er leuker van!

Veel leesplezier en hartelijke groet,
Anne Marie Vaalburg / Zorgleefplanwijzer.nlTips voor samenwerken met familie

tipsHoe werk je constructief samen met familie in de zorg? In een workshop over familieparticipatie wisselden de deelnemers hun successen op dit vlak uit. Zorgleefplanwijzer.nl bundelde de tips en zocht er aanvullende informatie bij.

>>> Naar de tips

 

 


Familieparticipatie 2.0: digitaal contact met de familie

participatieMisschien ben jij actief op Facebook en zet je daar de foto’s van je ski-vakantie en de uitnodiging voor je diplomering. Zou je dat ook wat vinden voor je bewoners? De uitnodiging voor jullie familie-avond daar plaatsen en als de shampoo op is een oproep? Dat is Familieparticipatie 2.0: digitaal communiceren met de familie.

>>> Interessante informatie voor jou op een rij


Samenwerken met mantelzorgers en vrijwilligers in de thuiszorg

samenwerkingHoe goed werken zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers in de thuiszorg eigenlijk samen? Hoe vaak overleggen ze? Wat zijn succesfactoren en wat knelpunten in de samenwerking? Dat onderzochten onderzoekers van de VU. Op basis van wat zij vinden maakten zij een brochure met tips voor professionals die voor thuiswonende ouderen zorgen.

>>> Lees verder


Buurtnetwerken

helpenVeel mensen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Steun en hulp van mensen in de buurt kan hierbij cruciaal zijn. In de thuiszorg kom je vast ook cliënten tegen die weinig familie hebben en die met wat hand- en spandiensten en gezelligheid geholpen zouden zijn. 

>>> Lees meer over innitiatieven die dit soort hulp regelen


Veelgestelde vragen rondom het zorgleefplan en familie

faq > Moet een zorgleefplan één keer per jaar met de familie besproken worden?

> Heeft de familie recht op een kopie van het zorgleefplan?

> Cliënt en familie tekenen het zorgleefplan niet. Hoe ga je hiermee om?

Heb jij ook een vraag die je graag beantwoord ziet in deze nieuwsbrief? Stuur hem in! Of lees de antwoorden op ander gestelde vragen.


Waarom je deze nieuwsbrief ontvangt

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws rondom Zorgleefplanwijzer.nl. Heb jij een leuk item voor deze nieuwsbrief? Stuur ons een bericht.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier om uit te schrijven