logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Zonder professionals geen hervorming

Geplaatst op 28 september 2013.

'Verpleegkundigen en verzorgenden moeten nauw betrokken worden bij de grote veranderingen in de langdurige zorg', zegt V&VN-voorzitter Henk Bakker. Hij licht in een korte film toe hoe V&VN tegen de voorstellen van staatssecretaris van Rijn aankijkt.

Workshop Landkaart Mentaal Welbevinden

Geplaatst op 17 september 2013.

Veel zorgmedewerkers willen best een dieper gesprek voeren met hun cliënten. De landkaart Domein mentaal Welbevinden helpt daarbij. Vilans geeft op 26 september een workshop waarin je leert je hoe de landkaart te gebruiken.

Filmtip: Forget me not

Geplaatst op 13 september 2013.

21 september is door de World Health Organisation (WHO) uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar staat de persoonlijke documentaire Forget Me Not (Vergiss Mein Nicht) centraal van 16-24 september te zien in vele filmhuizen.

Onderwijsmodule Seniorenkracht en eigen regie

Geplaatst op 13 september 2013.

Het maken van keuzes geeft cliënten meer regie over de zorg die ze krijgen. De Hogeschool Rotterdam en het ROC Albeda College ontwikkelden samen met cliënten en medewerkers een scholingsmodule die verzorgenden leert om cliënten die ruimte te geven.

De Dokter zei Alzheimer: Wat nu?

Geplaatst op 30 augustus 2013.

Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van dementie en van wat er nog wél kan. Er zijn diverse activiteiten. Zoals het symposium 'De Dokter zei Alzheimer. Wat nu?' op 26 september.

Werkboek Samenredzaamheid beschikbaar!

Geplaatst op 08 juli 2013.

Samenwerken met de cliënt en zijn netwerk vraagt nieuwe vaardigheden. We noemen dit het ondersteunen van samenredzaamheid. In de werkplaats Samenredzaamheid bogen vijftien enthousiaste professionals uit de ouderenzorg zich over dit aspect van het beroep. Dit mondde uit in een mooi werkboek: Aan de slag met je cliënt en zijn netwerk.

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload