logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Finalisten V&VN Zorgaward bekend

Geplaatst op 05 juli 2013.

Verzorgenden van Vivent, Woonzorggroep Samen, Magentazorg, Vrijwaard en Zorggroep Groningen zijn de finalisten voor de V&VN Zorgaward 2013. De V&VN Zorgaward is de prijs voor het beste vernieuwende idee, bedacht en uitgevoerd door verzorgenden.

Regie over tijd

Geplaatst op 21 juni 2013.

We willen onze zorg afstemmen op de wensen van onze clienten. Maar uiten ouderen hun wensen wel? De brochure Wat doe ik met mijn tijd? Helpt clienten die dagelijks afhankelijk zijn van zorg hun tijdswensen op een rij te zetten. 

Evaluatie besluit Zorg(leef)planbespreking

Geplaatst op 23 april 2013.

Zorginstellingen in de langdurige zorg zijn cliëntgerichter geworden door de wettelijke verankering van de zorgplanbespreking. Verpleegkundigen en verzorgenden vinden dit een positieve ontwikkeling blijkt uit een evaluatie van het Besluit zorgplanbespreking AWBZ-zorg. Staatssecretaris Martin van Rijn heeft de evaluatie van het besluit aan de Staten-Generaal gestuurd.

Nieuw praktijkvoorbeeld: alternatieven voor André Rieu en de bingo

Geplaatst op 23 april 2013.

Zijn jullie de dvd van André Rieu, het krantlezen, sjoelen en de bingo ook zo beu? Dit vroegen 4 studenten aan elkaar. Voor de kwaliteitsdag van school bedachten zij een workshop waarin je ideeën kunt opdoen voor àndere activiteiten met je cliënten. Zorgleefplanwijzer.nl sprak met Marleen Pauw.

Praat mee over beweging in het zorgleefplan

Geplaatst op 25 februari 2013.

Werk je in een verzorgings- of verpleeghuis? En stimuleer jij bewoners om (meer) te bewegen? Praat dan mee op donderdag 7 maart in de expertbijeenkomst van het project 'In beweging met het zorgleefplan" van V&VN, ActiZ, KNGF en LOC Zeggenschap in zorg. De bijeenkomst is van 13.00 - 16.00 uur bij KNGF in Amersfoort.

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload