logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Maak kans op de V&VN-Zorgaward

Geplaatst op 07 februari 2013.

Werk je als verzorgende, zorghulp of helpende? Heb jij een nieuw project succesvol geïntroduceerd binnen jouw instelling? En komt dit project jullie cliënt, bewoner of patiënt ten goede? Dan is V&VN op zoek naar jou.

Top 10 artikelen van 2012

Geplaatst op 30 januari 2013.

In 2012 werd zorgleefplanwijzer weer drukker bezocht dan in 2011. We hebben nu zo'n 14.000 nieuwsbriefabonnees! Bekijk de Top 10 van de meest gelezen berichten in 2012.

Gezocht: cases uit de thuiszorg

Geplaatst op 30 januari 2013.

Ken je het lesmateriaal over het zorgleefplan op deze site? Het onderdeel Praktijk gaat over methodisch werken met het zorgleefplan. Dit onderdeel gaan we we ook voor de thuiszorg geschikt maken.

Zorgkaart of ADL-lijst, nodig of niet?

Geplaatst op 29 januari 2013.

In onze nieuwsbrief vroegen we naar voorbeelden van zorgkaarten of adl-lijsten. Als je even snel wilt weten welke zorg een cliënt nodig heeft, wordt het zorgleefplan vaak te dik gevonden. In veel organisaties wordt daarom met overzichtelijke zorgkaarten, looplijsten of adl-lijsten gewerkt. Verschillende mensen stuurden hun lijst in en zorgleefplanwijzer bekeek ze kritisch.

Oproep: werk jij aan vernieuwing in de ouderenzorg? Doe mee!

Geplaatst op 11 december 2012.

Ben jij voortdurend op zoek naar mogelijkheden om jouw zorg te laten aan sluiten bij wat voor de cliënt belangrijk is? Lukt het jou om creatieve oplossingen te vinden om de kwaliteit van leven van cliënten nog beter te ondersteunen? Het project Innovatiekracht zoekt verzorgenden of EVV-ers die ervaring hebben met het bedenken en /of invoeren van vernieuwingen in hun werk.

Omgaan met tijd in de verzorging. Praat mee!

Geplaatst op 04 december 2012.

Zou je de cliënt meer aandacht willen geven, maar de tijd ervoor ontbreekt? Heeft jouw werkdag te weinig uren? De schaarste in de zorg zal de komende tijd nog toenemen. In het project Tijd voor zorg, zorg voor tijd onderzoeken we hoe je dat als verzorgende kan aanpakken. Praat je mee op 12 februari?

Het zorgleefplan helpt!

Geplaatst op 03 december 2012.

Werk je met roze ouderen? Meer regie over het leven? Je cliënt helpen accepteren dat hij of zij naar een verpleeghuis is verhuisd? Het zorgleefplan...helpt bij alles!

Sleutel op weg naar acceptatie

Geplaatst op 15 november 2012.

Accepteren dat je naar een verpleeghuis bent verhuisd, dat is geen eenvoudige opgave. Rosette Zwart, EVV-er uit Haarlem beschreef hoe zij met haar collega's een cliënt hierin ondersteunde. Met dit voorbeeld van mentaal welbevinden verdiende zij een boekenpakket

Kom jij roze ouderen tegen in je werk?

Geplaatst op 11 november 2012.

Vijf tot tien procent van de bewoners van een verpleeg- of verzorgingshuis is homoseksueel, lesbisch of biseksueel. Maar kom jij deze roze ouderen ook tegen in je werk? Of zitten ze nog in de kast? Kunnen roze ouderen zichzelf wel zijn op de plek waar ze wonen?

Gefilmd voor jou

Geplaatst op 08 november 2012.

Ook dit jaar zijn er weer veel mooie documentaires te zien op het International Documentary Festival in Amsterdam (IDFA). Zorgleefplanwijzer.nl bekeek het programma en selecteerde er een aantal voor je.

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload