logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Culinair magazine voor dementerende mensen gelanceerd

Geplaatst op 05 juni 2012.

Een AllerHande voor dementerende mensen en hun verzorgers. Dat is de inzet van kookmagazine Etenstijd dat zaterdag 26 mei is gelanceerd bij zorginstelling de Globe (onderdeel van ZZG groep) in Nijmegen. Het tijdschrift prikkelt de zintuigen van mensen met dementie en ondersteunt hun verzorgers bij het bereiden en genieten van de gezamenlijke maaltijd.

Zorgleefplan in de tweede fase: welke nieuwe diensten zijn ontwikkeld?

Geplaatst op 03 februari 2012.

Het zorgleefplan is geïmplementeerd. Iedereen heeft het nieuwe dossier in zijn vingers. Maar is er ook daadwerkelijk iets veranderd in de geleverde zorg? Zijn er nieuwe diensten ontwikkeld? En hoe kun je hierin maatwerk leveren zonder dat je een oneindig (onhaalbaar) aanbod creëert? Deze interessante vragen kwamen aan bod tijdens de eerste bijeenkomst van het Landelijk Expertpanel Zorgleefplan van KMBV.  

Doelenboek, ja of nee?

Geplaatst op 26 januari 2012.

Als je werkt met een standaard doelenboek, luister je dan nog wel naar de individuele wensen van de cliënt? Die vraag stelde zorgleefplanwijzer.nl in de laatste nieuwsbrief. De reacties lopen zeer uiteen. 

Goede voorbeelden van zorgvraaggerichte ouderenzorg

Geplaatst op 19 januari 2012.

Zorgverleners moeten in de toekomst steeds meer inspelen op zeer verschillende zorgvragen van zeer verschillende oudere zorgvragers. Het CBOG beschreef tien voorbeelden van flexibele zorgvraaggerichte ouderenzorg en onderzocht welke competenties professionals hiervoor nodig hebben.

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload