logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Poster en werkbladen voor risicosignalering

Geplaatst op 18 april 2011.

Sinds 2010 zijn zorgorganisaties verplicht risico's te signaleren. V&VN ontwikkelde in opdracht van ActiZ een poster en werkbladen die hierbij helpen. 

Het signaleren van risico’s is een belangrijk onderdeel van het werk van verpleegkundigen en verzorgenden. V&VN ontwikkelde in opdracht van ActiZ een poster en werkbladen die hierbij helpen.

Bij kwetsbare ouderen liggen een aantal gezondheidsproblemen op de loer. Het is daarom van belang dat de situatie van de cliënt goed in de gaten wordt gehouden (met een moeilijk woord gemonitord) zodat zorgproblemen zoals decubitus en ondervoeding in een vroeg stadium gesignaleerd worden en je daar actie op kunt ondernemen.

DVD recensies

Geplaatst op 08 maart 2011.

Bezoekers van zorgleefplanwijzer.nl zijn regelmatig op zoek naar korte educatieve films om met studenten of met teams te bekijken. Dit soort materiaal ondersteunt het leerproces, het stimuleert het kritisch nadenken over je eigen werk of stage-ervaring. Wij bekeken twee dvd's.

Seksualiteit en intimiteit in de zorg

Geplaatst op 03 februari 2011.

In het praktische boekje Seksualiteit uit de serie Zo mooi anders in de zorg vind je veel casussen die je helpen het gesprek met je collega's of klasgenoten over seksualiteit en intimiteit in het werk op gang te brengen.

 

Seksualiteit in je team bespreken

Geplaatst op 01 februari 2011.

Seksualiteit binnen het team bespreken blijkt in de praktijk vaak lastig. Om jou en je team op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Organiseer een bijeenkomst met je team en maak het onderwerp bespreekbaar.

 

Beginselenwet vraagt om scholing

Geplaatst op 31 januari 2011.

Regel dat zorgverleners voldoende competenties hebben om de zorgplanbespreking te doen. Pak het dalende opleidingsniveau in verpleeg- en verzorgingshuizen aan en zorg voor scholing om ouderenmishandeling te signaleren en te melden.

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload