logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Intimiteit en seksualiteit

Geplaatst op 09 november 2010.

De nieuwsbrief van januari 2011 staat in het teken van intimiteit en seksualiteit. Hoe bespreek je dit binnen je team en met je cliënten? We hebben een aantal handige tips en hulpmiddelen voor je op een rij gezet.

Lesbrief over het werken met vrijwilligers

Geplaatst op 01 november 2010.

Vrijwilligers worden steeds meer ingezet in de ondersteuning van cliënten. Een goede samenwerking tussen vrijwilligers en verzorgenden is daarom belangrijk, maar gaat niet altijd vanzelf. Om die samenwerking te bevorderenschreef Sting de lesbrief Samen sterk voor welzijn.

EenVandaag over de rol van familie in de zorg

Geplaatst op 26 oktober 2010.

Familie en naasten kunnen in samenwerking met de professionele verzorgers ervoor zorgen dat bewoners het zo goed mogelijk naar hun zin heeft in het verpleeg- of verzorgingshuis. Door deze samenwerking krijgen zij de zorg krijgt die past bij de oude leefgewoonten en nieuwe behoeften.

Nieuwe intervisietrajecten

Geplaatst op 25 oktober 2010.

Goed nieuws: In 2011 kunnen teamleidersweer deelnemen aan het succesvolle intervisietraject van Sting en zorgleefplanwijzer.nl over werken met het zorgleefplan! De data en de locaties zijn inmiddels bekend.

Praat mee over de toekomst van je beroep

Geplaatst op 17 april 2011.

De zorg verandert. Nu en in de nabije toekomst. Het is belangrijk dat verzorgenden - en ook helpenden- zelf nadenken en meepraten over de toekomst van hun beroep. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst, organiseert V&VN rondetafelbijeenkomsten voor helpenden en verzorgenden.

Leernetwerken rondom zorgleefplan

Geplaatst op 16 augustus 2010.

Stuit je op knelpunten bij het werken met zorgleefplannen? En wil je dit serieus gaan oplossen met behulp van deskundigen, voorbeelden en tips uit de praktijk? Sta je open voor onderlinge uitwisseling van leer- en praktijkervaringen? Meld je dan aan voor de thematische leernetwerken van Actiz!

Zorg delen via internet

Geplaatst op 10 juli 2010.

Handig: een internetprogramma waarmee je met een groep mensen de zorg voor een familielid of bekende kunt plannen en verdelen. Het is een hulpmiddel om een hecht team van familie, buren en vrienden om een cliënt heen te organiseren.

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload