logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Bereidt jouw cliënt het zorgleefplangesprek voor?

Geplaatst op 20 april 2015.

Veel cliënten zijn bescheiden van aard. Ze weten niet wat ze kunnen verwachten van de zorg en vinden daarom al gauw veel goed. Sinds 2008 is het wettelijk verplicht om zorgplanbesprekingen te houden. Hierdoor krijgen cliënten meer te zeggen. Cliënten en hun naasten kunnen zich voorbereiden op de bespreking. LOC Zeggenschap in zorg en Artemea ontwikkelden hiervoor een hulpmiddel.

Uitnodiging webinar: Goed in gesprek in de zorg

Geplaatst op 21 april 2015.

Communicatie is de basis voor een goede samenwerking met mantelzorgers. Met de hervorming in de langdurige zorg wordt de zorg nog meer maatwerk. Maar hoe pak je communicatie hierover aan in de praktijk? Invoormantelzorg organiseert hierover een webinar.

Denk jij mee over werken met ICT?

Geplaatst op 19 maart 2015.

V&VN zoekt verzorgenden of verpleegkundigen die mee willen denken over een e-learning module om verpleegkundigen en verzorgenden in contact te brengen met bijvoorbeeld zorg op afstand en Domotica in de thuiszorg en verpleeghuiszorg. 

Ben jij de winnaar van de V&VN Zorgaward 2015? (Copy)

Geplaatst op 19 maart 2015.

De V&VN Zorgaward 2015 staat dit jaar geheel in het teken van vakinhoudelijk leiderschap bij verzorgenden. Ben jij een inspirerende collega en een voorbeeld van een vakinhoudelijk leider? Of heb je een collega die hiervoor in aanmerking komt. Schroom dan niet en ding mee naar de Zorgaward 2015!

Verloting Dagboek Hendrik Groen

Geplaatst op 24 februari 2015.

In onze nieuwsbrief van januari verlootten we vier voorproefjes van het dagboek van Hendrik Groen, verzorgingshuisbewoner in Amsterdam. Om mee te dingen vroegen we je een tip voor de website mee te sturen. De reacties waren overweldigend!

Plan van aanpak verpleeghuiszorg: samenwerking met cliënt moet beter

Geplaatst op 24 februari 2015.

Half februari heeft staatssecretaris Van Rijn het Plan van Aanpak Kwaliteit Verpleeghuizen gepresenteerd. Met dit plan wil de staatssecretaris de kwaliteit van zorg in verpleeghuizen verbeteren. Eén van de speerpunten in het plan is het verbeteren van de samenwerking tussen cliënt, informele zorg en zorgverlener. Dit speerpunt is uitgewerkt in verschillende acties.

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload