logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Het zorg(leef)plan en de indicatie: hoe zit het?

Geplaatst op 10 oktober 2014.

Vanaf 1 januari 2015 indiceert de wijkverpleegkundige in de thuiszorg de zorg: zij bepaalt wat de cliënt nodig heeft, gezien zijn individuele situatie. Lezers van zorgleefplanwijzer.nl vragen zich af hoe het zorg(leef)plan en de indicatie met elkaar in verband staan. We zetten een aantal zaken op een rij.

EVV-er, je zal het maar zijn!

Geplaatst op 01 oktober 2014.

Als EVV-er ben je een belangrijk spil in de zorg. Een uitdagende rol, maar niet altijd gemakkelijk. Zorg voor Beter ondersteunt jou met een dag vol kennis, ontmoeting en uitwisseling. Meld je aan!

Ik ben in voor Mantelzorg. Meld je aan!

Geplaatst op 03 september 2014.

De campagne 'Ik ben in voor Mantelzorg.' is gestart. Het roept zorgmedewerkers op ambassadeur mantelzorg te worden in hun organisatie. Wil jij ook de samenwerking met mantelzorgers verbeteren of mantelzorgers beter ondersteunen? Doe dan mee!

Fotowedstrijd Mentaal Welbevinden

Geplaatst op 28 juli 2014.

Vind jij het belangrijk dat cliënten en zorgmedewerkers lekker in hun vel zitten? En hou je van foto's maken? Doe is de Vilans fotowedstrijd wellicht iets voor jou. Laat met jou foto zien wat mentaal welbevinden voor jou betekent en geef het thema meer aandacht in de zorg.

Kijktip: Een mooi einde

Geplaatst op 07 juli 2014.

Hoe breng je bij ziekte de kwestie van een waardig levenseinde ter sprake? Een DOC2 Documentaire.

Hoe breng je bij ziekte de kwestie van een waardig levenseinde ter sprake?

Filmpjes over dementie

Geplaatst op 13 mei 2014.

Als je in de ouderenzorg werkt, heb je vaak te maken met cliënten met dementie. Op internet zijn veel filmpjes te vinden die je kunt gebruiken in een teambijeenkomst over dit onderwerp. Ze helpen je bijvoorbeeld nog beter de impact te begrijpen van deze ziekte op de cliënt en de familie. We selecteerden er een aantal voor je.

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload