logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Acht stappen voor goede zorg aan mensen met dementie

De inspectie ziet ook veel goede dingen tijdens haar bezoeken aan verpleeghuizen. Van die goede voorbeelden maakte ze een digitaal tijdschrift over omgaan met onbegrepen gedrag.

magazine inspectieIk wil zo graag dat onbegrepene toch ontrafelen en er achter komen wat ze willen. Als mensen agressief zijn, kan je op allerlei manieren proberen ze toch mee te krijgen en ze weer rustte geven, aldus verzorgende Rian in het tijdschrift. Rian wordt geïnterviewd over hoe het zorgplan op de tablet en methodisch werken haar helpt met onbegrepen gedrag om te gaan.

Tips voor eenvoudige activiteiten

In de rubriek Tijd voor even iets anders staan tips voor eenvoudige activiteiten. Bijna alle rubrieken hebben een stukje: Zo was het, dit hebben we het gedaan, zo doen we het nu. Hierin staan mooie ontwikkelingen beschreven, zoals die van Nellie, Frieda en Margje die ontzettend veel hebben geleerd op de opleiding tot Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie.

Acht stappen voor goede zorg

Het tijdschrift eindigt met de acht stappen voor goede zorg aan mensen met dementie. De stappen zijn duidelijk beschreven en worden geïllustreerd met voorbeelden. Aan de hand van de acht punten zou je als multidisciplinair team je eigen zorg onder de loep kunnen leggen. Voordat de inspectie dat komt doen! Al met al een mooi digitaal tijdschrift met veel nuttige inhoud!

>>> Bekijk het magazine

Bewaren

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload