logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Bereidt jouw cliënt het zorgleefplangesprek voor?

Veel cliënten zijn bescheiden van aard. Ze weten niet wat ze kunnen verwachten van de zorg en vinden daarom al gauw veel goed. Sinds 2008 is het wettelijk verplicht om zorgplanbesprekingen te houden. Hierdoor krijgen cliënten meer te zeggen. Cliënten en hun naasten kunnen zich voorbereiden op de bespreking. LOC Zeggenschap in zorg en Artemea ontwikkelden hiervoor een hulpmiddel.

uweigenleefplanHet boekje Mijn eigen leefplan is een hulpmiddel waarmee cliënten hun persoonlijke situatie op een aantal levensterreinen in beeld kunnen brengen en hun behoeftes aan ondersteuning daarbij. Dit helpt cliënten om de zorg aan te sturen volgens hun eigen plan, in plaats van aangestuurd te worden door de mogelijkheden die de zorgorganisatie wel of niet biedt.

In het boekje zitten verschillende vragenlijsten en bijvoorbeeld ook een wensboom waarmee mensen hun wensen en behoeften kunnen verhelderen. Het boekje maakt ook duidelijk dat het niet zo is dat automatisch alle wensen gerealiseerd worden. Maar dat het aangeven van wensen wel helpt een gelijkwaardig gesprek te voeren en de kans groter maakt dat zorg wordt verleend  op een manier die bij de cliënt past.

>>> Mijn eigen leefplan

Reacties (1)

  • Ries van den Nieuwenhuizen

    03 juli 2015 op 13:18 |
    De manier van communiceren is bepalend of de mening van de client daadwerkelijk uit de verf komt. Niet-sturende communicatie kan daarbij helpen. Mail me aub bij interesse in deze methode rvdnie@gmail.com

    antwoord

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload