logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Bijeenkomst Expertpanel Zorgleefplan op 14 november

De derde editie, met een bijdrage van Gerke de Boer, Anne Marie Vaalburg van Zorgleefplanwijzer.nl en drie thematische subsessies.

Al weer een aantal jaren geleden is het zorgleefplan gelanceerd. De invoering van het Zorgleefplan leeft volop in de praktijk, elke zorgorganisatie is er in meer of mindere mate mee bezig. Een goed moment om een pas op de plaats te maken en ervaringen uit te wisselen.

Lijkt dit je wat? Kom dan op donderdag 14 november naar de bijeenkomst van het Expertpanel Zorgleefplan van KMBV.

Onderwerpen

Vanuit welke essentie is het Zorgleefplan in het leven geroepen en welke inzichten zijn er in de praktijk opgedaan die inspiratie en informatie geven voor effectieve voortzetting in de toekomst?

Bijdrage van Gerke de Boer

Food for thought: De macht der gewoonte
Wonen en welzijn horen in het toekomstige verpleeghuis van vaste waarde te zijn en verpleging en behandeling van toegevoegde waarde. Het lastige van deze bewering is dat de huidige situatie veelal nog omgekeerd is. Klaarblijkelijk is het medisch model dermate verankerd in de alledaagse bedrijfsvoering dat veranderingen richting het alledaagse wonen slechts mondjesmaat worden gerealiseerd.

De vraag hoeft derhalve niet alleen te luiden op welke wijze we "het Woonmodel" (met samenhangend Zorgleefplan) moeten invoeren en borgen, maar vooral ook hoe we het medisch model moeten afschaffen, waarbij de medische zorg overigens van excellente klasse dient te blijven.

Over Gerke de Boer

Gerke de Boer (1953) is stafverpleegkundige en auteur. Hij schreef over zijn jarenlange ervaringen in het verpleeghuis o.a. de boeken "U woont nu hier"(2008), "Zo doen we dat hier"(2010) en "Zwaargewond (Wonen met dementie"(2012). Momenteel wordt zijn e-learning programma "U woont nu hier" volop ingezet bij allerlei initiatieven inzake Kleinschalig wonen voor mensen met dementie.

Thematische sessies

Tijdens deze Expertpanel worden een drietal thematische subsessies georganiseerd:

  1. Medische zorg versus medisch model
  2. Participatie door cliënten en familie: hoe zorgorganisaties en verzorgenden participatie van familie kunnen ondersteunen. Door Anne Marie Vaalburg van Zorgleefplanwijzer.nl
  3. Zorgleefplan als dossier

Aanmelden of meer informatie?

De bijeenkomst vindt plaats in het Mercure hotel in Amersfoort centrum van 12.30 uur tot 16.30 uur. Voor meer informatie of aanmelden: neem contact op met het KMBV via telefoonnummer 0570 – 76 00 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload