logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Dit zijn de drie finalisten voor de V&VN Zorgaward 2014!

De V&VN Zorgaward is de prijs voor het beste vernieuwende idee, bedacht en uitgevoerd door verzorgenden. Thea Soer, Ria van Balen en Iris Workel zijn dit jaar genomineerd.

genomineerden
De uiteindelijke prijswinnaar wordt op 9 oktober bekend gemaakt. Stemmen is mogelijk vanaf september.


Een overzicht van de genomineerden:

De Ergocoach: hoe ik mijn collega's bind en boei

Het project van Thea Soer, verzorgende Carintreggeland. 'Veel collega's hadden last van rugklachten en het ziekteverzuim was hoog. Het materiaal om de problemen aan te pakken was aanwezig, maar werd niet gebruikt.' Thea zorgde voor eyeopeners met een unieke aanpak in haar project dat fysieke belasting voorkomen kon worden.

Geen klok meer nodig

Het project van Iris Workel, verzorgende Carintreggeland locatie Zuiderhart in Hengelo. Bij het kleinschalig wonen heeft Iris werkdrukverlaging en vraaggericht werken gekoppeld. De aanpak leidt tot een enorme verlaging van de werkdruk, een fijnere werksfeer en tot grotere tevredenheid van bewoners en familie.

Hoe krijg je beweging in revalidatie

Het project van Karin Raatjes en Ria van Balen, verzorgenden Zorggroep Groningen, locatie Maartenshof. Karin en Ria hebben een aanpak gemaakt om het bewegen te stimuleren bij geriatrische revalidatiezorg. In zes weken tijd leren patiënten weer thuis zonder hulp te functioneren. Verzorgenden leren hoe zij bewegen in hun zorg aan de patiënt kunnen invoeren. Ook fysiotherapeuten en artsen werken mee in de nieuwe aanpak.

Van deze drie genomineerde projecten wordt een video gemaakt. Op basis van de video kunnen julie dit najaar je stem uitbrengen.

> Laat je hier inspireren door de projecten van vorig jaar

 

 

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload