logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Filmpjes over dementie

Als je in de ouderenzorg werkt, heb je vaak te maken met cliënten met dementie. Op internet zijn veel filmpjes te vinden die je kunt gebruiken in een teambijeenkomst over dit onderwerp. Ze helpen je bijvoorbeeld nog beter de impact te begrijpen van deze ziekte op de cliënt en de familie. We selecteerden er een aantal voor je.

Kun je je voorstellen dat je dement bent? Dat je geheugen je in de steek laat. Familie en vrienden worden vreemden, je raakt spullen kwijt en de dingen die je jaren lang automatisch deed worden een opgave.

>> Video 1: Weet je het niet meer?

Het verloop van de ziekte van Alzheimer is te onderscheiden in
drie stadia. Drs. Lien Lijnkamp legt uit wat de kenmerken en gevolgen per stadium zijn.

>> Video 2: De drie stadia van Alzheimer 

Aart en Jopie van Beek. Ze kennen elkaar al vanaf dat ze vijf jaar oud zijn. Hun vriendschap wordt liefde, en hun liefde wordt eeuwige trouw. Samen genieten ze met volle teugen van alles wat het leven hen biedt. Totdat alles verandert. Jopie krijgt Alzheimer en zal vanaf dat moment nooit meer dezelfde zijn. Tot groot verdriet van haar man en hun dochter Fransje. Alzheimer betekent het begin van een loodzware periode.

>> Video 3: Tijd voor Max - Reportage 1 

Hannie en Dominique van Wissen. Als moeder en dochter waren ze ooit onafscheidelijk. Maar de laatste jaren is er tussen hen een kloof ontstaan. Een kloof die dementie heet. Op 53-jarige leeftijd is Hannie nog maar een schim van de moeder die ze ooit was. 

>> Video 4: Tijd voor Max - Reportage 2

Gebruik jij wel eens een bepaald filmpje op je werkplek of in het onderwijs waar je enthousiast over bent, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload