logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Filmptips voor IDFA 2014

Ligt je hart bij ouderen of bij de zorg en ga je graag naar de film? Ga dan eens naar het documentaire festival IDFA in Amsterdam. Zorgleefplanwijzer.nl maakte een selectie van interessante documentaires voor je.

idfa14Onderstaande films kun je zien op het IDFA , van 19 tot en met 30 november in Amsterdam.

Invisible

Een aanstekelijke film over muziek als prikkel voor de herinnering. Ontroerende praktijkvoorbeelden uit het verzorgingshuis en gesprekken met experts maken duidelijk hoe muziek de ziel weer tot leven roept.

Invisible

De bijna negentigjarige Krytyna is nagenoeg blind, dit weerhoudt haar er niet van om gedichten te schrijven waarin ze het leven bezingt

Iris

Een portret van fashion-icoon Iris Apfel (93), een hoogbejaarde paradijsvogel.

The Lion's Mouth Open

Misschien heb jij te maken met cliënten met Huntington? Deze indringende documentaire gaat over Marianna Palka die laat onderzoeken of ze drager is van het gen. De spanning die voorafgaat aan dit mogelijke doodsvonnis is goed voelbaar.

My Beautiful Broken Brain

Lotje Sodderland krijgt op haar 34e een zware beroerte. De documentaire brengt haar totaal veranderde belevingswereld in beeld.

The Possibilities are Endless

A girl like you, ken je die wereldhit uit 1994? De zanger Edwyn Collin werd door een beroerte getroffen en vertelt over de lange weg naar herstel. Met muziek, beelden van Schotland en de liefdevolle relatie met zijn vrouw.

Starting Point

Jong gedetineerde Aneta verlaat dagelijks de gevangenis om voor de ernstig reumatische Helena te zorgen. De gesprekken met Helena betekenen veel voor haar. Liefdevolle documentaire.

Tea Time

Vijf dames op leeftijd drinken –al zestig jaar- maandelijks thee. De soms hilarische en altijd liefdevolle bijeenkomsten vertellen een verhaal over jong zijn, oud zijn en vriendschap.

A Wee Night In

Hartverwarmend en humoristisch portret van een nieuwe liefde op hoge leeftijd.

Hip Hop Eration

Een groep van dertig bejaarden en hoogbejaarden – de oudste is 96 – bereidt zich op een klein eilandje voor de kust van Nieuw-Zeeland voor op de wereldkampioenschappen hiphopdansen in Las Vegas.

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload