logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Films minder regels en meer zorg

Bekijk de films van twee zorgorganisaties die door inventieve oplossingen meer tijd  vrijmaken voor zorg en minder aan administratie en regelgeving.

Mensen die in de zorg werken, willen in de eerste plaats zorg verlenen, geen formulieren invullen. Toch gaat te veel van hun tijd op aan administratieve handelingen en blijft er te weinig tijd over voor de cliënt.

Ook het vakmanschap van de verzorgende verdwijnt naar de achtergrond als alles met regels en procedures is dichtgetimmerd. We selecteerden twee filmpjes van zorgorganisaties die hier iets aan hebben gedaan.

IJsselheem: gestopt met invullen checklist risicosignaleringen

In dit filmpje vertelt Krista Kuipers, Zorgcoördinator van De Amandelboom onderdeel van IJsselheem dat zij gestopt zijn met het invullen van de checklist risicosignaleringen; 'negatieve zaken' zoals ondervoeding, vallen, etcetera worden niet meer belicht.

> Bekijk de video

Driezorg: minder bureaucratie en meer zelfstandigheid

Ouderenzorg-organisatie Driezorg maakte een grappig filmpje over de toekomstplannen. De stortvloed aan regels die de afgelopen jaren over de verzorgenden is uitgestort, is ten koste gegaan van de zorg aan de cliënt. Ze willen het nu anders gaan doen: medewerkers krijgen meer zelfstandigheid bij het bedenken en doorvoeren van verbeteringen en het aantal regels moet drastisch om laag. Door minder bureaucratie zal er meer (financiële) ruimte komen voor de zorg zelf.

> Bekijk de video

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wat je van de filmpjes vindt!

videoregel

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload