logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

'Gast op woning' wint V&VN Zorgaward

De V&VN Zorgaward 2013 is gewonnen door Andrina Huibertse,verzorgende bij Vivent. Ze heeft voor een jong dementerende een plek voor daginvulling op een woning voor bewoners met dementie gevonden.

De vakjury was onder de indruk van de projecten van de finalisten. Volgens hen zaten ze ook dit jaar weer vol inspiratie en raakte de essentie van de zorg.

Andrina heeft voor een jong dementerende vrouw een plek gevonden voor daginvulling op een woning voor bewoners met dementie. Daarbij krijgt haar echtgenoot advies hoe hij thuis met een jong dementerende kan omgaan. Dit is een van Andrina's aanpakken om verpleeghuiszorg beter bekend te maken.

Patiëntgerichte oplossing

Uit het juryrapport: "het project van Andrina is simpel van opzet, maar uiterst effectief. Opmerkelijk is de koppeling tussen doelmatigheid en kwaliteit. Het is een concreet patiëntgerichte oplossing die uitgaat van de mogelijkheden en de eigenwaarde van mevrouw versterkt. Ook de echtgenoot wordt op deze wijze ontlast". Uit handen van staatssecretaris Martin van Rijn ontving Andrina een certificaat, de Zorgaward en € 1000,- voor besteding door het team.

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload